Варна e сред градовете с най-чист въздух у нас. Това

...
Варна e сред градовете с най-чист въздух у нас. Това
Коментари Харесай

Варна била сред градовете с най-чист въздух у нас

Варна e измежду градовете с най-чист въздух у нас. Това сподели за радио "Варна " Валери Серафимов, шеф " Мониторинг и оценка на околната среда " към Изпълнителната организация по околна среда.
При условия на Световната здравна организация (СЗО) от 35 денонощия за една година, превишението на количеството на фините прахови частици във Варна през 2017 година е единствено 26 дни. В Девня, прахови частици над нормата е имало 29 дни.

Данните са на база замерванията в общо 34 станции на организацията в страната, които се отразяват в новата карта за качеството на въздуха в Европа на Европейската организация по запазване на околната среда.

Станциите по Черноморието са общо шест. Броят на пунктовете се пресмята на база на на равнището на замърсяване и броя на популацията.

Информацията в европейската организация постъпва в действително време, актуализацията на данните там обаче е на всеки час.

Основните аргументи за нарасналата централизация на фини прахови частици в България са отоплението на твърдо гориво и неподходящите метеорологични условия като мъгли, температурни инверсии и безветрие. Около 80 на 100 от дните със замърсяване на въздуха у нас са през зимния отоплителен сезон, сподели още Валери Серафимов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР