Варна е една от областите, в които ще се наложи

...
Варна е една от областите, в които ще се наложи
Коментари Харесай

Сербезова: Варна е от областите, в които ще се наложат регионални противоепидемични мерки

Варна е една от областите, в които ще се наложи да вземат районни противоепидемични ограничения. Това съобщи пред публицисти здравният министър Асена Сербезова.

" Към сегашния миг справката, с която Министерството на здравеопазването разполага е, че кревати има задоволително ", означи тя.

По думите ѝ пациентите с коронавирусна зараза няма да се лекуват единствено в инфекциозните лечебни заведения.

Тя е безапелационна, че към този момент не се постанова въвеждане на противоепидемични ограничения на национално равнище.

" Мерки, каквито имахме преди - КПП-та, ограничавания в придвижването, затваряне на бизнеси, не би следвало и не е съгласно закона да се случи. Хората могат да са умерено, само че това не значи, че не би трябвало да съблюдават противоепидемичните ограничения ", съобщи Сербезова.

На този стадий не се планува и смяна в продължителността на карантината при болни от COVID-19, сподели още здравният министър.

" Това, което обсъждаме, може би идната седмица ще имаме вест в тази посока, е и заплащането на Коронавирус тестванията през персоналните лекари ", добави тя.

Асена Сербезова прикани хората да съблюдават сами рекомендациите за стерилизация, носене на защитни маски и съблюдаване на отдалеченост.

По-рано през днешния ден секретарят на Регионалната здравна ревизия във Варна Цеца Янкова разяснява пред Moreto.net, че до дни се чака заповед за налагане на ограничаващи ограничения в в морската столица, включващи наложителни маски в лечебни заведения и медицински центрове, съблюдаване на отдалеченост, постоянно проветряване и рекомендации за работа от у дома.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР