Варна Димънс приема София Магпайс в откриващия мач на първия

...
Варна Димънс приема София Магпайс в откриващия мач на първия
Коментари Харесай

Първият сезон на българската лига по австралийски футбол започва с домакинство на Варна Димънс срещу София Магпайс

Варна Димънс приема София Магпайс в откриващия мач на първия сезон по австралийски футбол в България. Срещата е тази събота, 26. юни, от 16:30 ч. на градския стадион в Аксаково и ще се организира във формат 7 против 7 с неограничени смени. Входът за аудитория е безвъзмезден.

Мачът в Аксаково не е първият за австралийския футбол в България през тази година. Макар и отвън формата на родното състезание, през май на стадион „ Пловдив “ беше извършена така наречен „ Купа на играчите “, в която състезателите от София и Варна играха в смесени тимове. Футболистите на варненци демонстрираха по-добра спортна форма в този дуел и по този начин „ Демоните “ влизат като любимци в съботния конфликт против страдащите от повече кадрови проблеми „ Свраки “.

Австралийският футбол извървя дълъг път в България през последните 3 години. Дебютът на този нов за нашата страна спорт, именуван още ози рулс и фути, стана факт през април 2019 година Тогава София Магпайс бе хазаин на хърватския Загреб Хоукс на стадиона в кв. Требич. По-късно през същата година „ черно-белите “ от София гостуваха и в Дания на Одензе Лайънс.

През септември 2020 година още веднъж в Аксаково пък беше изигран първият дуел сред два български състава. Гостите от София надвиха с повече опит над варненските си домакини, за които това бе първи мач след сформирането им. Срещата бе част от първото издание на „ Фестивала на футбола “ на европейската федерация по австралийски футбол AFL Europe.

Пандемията от Covid-19 не разреши на двата състава да изиграят подготвителни другарски мачове. Тъкмо поради ковид и невъзможността за интернационалните срещи AFL Bulgaria взе решението да стартира състезание с едвам два тима. През 2021 година съревнованието им ще бъде в границите на четири мача – по два пъти на разменено посещение. Победителят във всеки мач ще взема по 2 точки, а в малко евентуалния сюжет на равенството – една. При еднакъв точков актив купата ще бъде решена в мач на безпристрастен терен.

Повече за идната среща и за австралийския футбол в България и по света може да научите на https://aflbulgaria.com/.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР