Варна. Десетки жители и гости на Варна се разходиха по

...
Варна. Десетки жители и гости на Варна се разходиха по
Коментари Харесай

Варна: Десетки жители и гости на града се разходиха по крайбрежието в неделния следобед и си направиха снимки с лебедите в залива

Варна. Десетки поданици и посетители на Варна се разходиха по крайбрежието в неделния следобяд и си направиха фотоси с лебедите, които обичайно заливът приютява през зимния сезон, съобщи кореспондент Радио „ Фокус “ – Варна . Повече от десетилетие лебедите избират морския бряг на Варна в региона на така наречен „ топла вода ”, само че през днешния ден те бяха в региона на залива до втора буна, където евентуално водата е по-топла. Освен лебеди, в морето могат да се видят чайки и други типове прелетни птици. През зимните месеци крайбрежието се е трансформирало в атракция за разхождащите се край морето и е желано за фотоси поради фона от плуващите в морето лебеди. Птиците даже излизат на брега, с цел да се хранят от ръцете на минувачите. Специалистите обаче поучават лебедите да не се хранят с каквато и да е храна, изключително с самун и пръчици, тъй като това би могло да навреди на здравето им.
Положителните температури в края на годината дадоха опция на доста хора да излязат и да се разходят по плажа, а красивите птици в морето радваха и дребни, и огромни. Времето край морето обаче е по-студено и прохладно. Много варненци отпочиваха и в минералния басейн, прочут като „ топлата вода “.
Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, филиал Варна, през последното денонощие от 2018 година облачността по Черноморието ще бъде по-често забележителна. Възможни са слаби валежи от дъжд. Ще бъде съвсем безшумно с минимални температури сред мунус 2 и плюс 3 градуса, а оптималните ще бъдат от 2 до 7 градуса. Привечер вятърът от североизток ще се усили до сдържан.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР