Варна. Близо 50 мотористи се събраха на протест във Варна

...
Варна. Близо 50 мотористи се събраха на протест във Варна
Коментари Харесай

Варна: Мотористи поставиха каските си пред Съдебната палата в града в знак на протест срещу присъда за смъртта на мотоциклетист

Варна. Близо 50 мотористи се събраха на митинг във Варна през днешния ден следобяд против решение на Окръжния съд, постановил условна присъда на индонезиец с холандски паспорт, блъснал 27-годишния моторист Денислав Ников в края на юли предходната година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Мотористите минаха от Катедралния храм „ Св. Успение Богородично “ до входа на Съдебната палата, където оповестиха, че оставят каските си в символ на отвращение от „ следващия случай на насмешка от представителите на правосъдната система към околните “.
Шествието бе проведено от мотоклубовете в града. На него участва и Николай Ников – татко на блъснатия моторист, умрял дни след злополуката, станала на кръстовището на бул. „ Владислав Варненчик “ и ул. „ Георги Бенковски “. Според него в претекстовете на съда безусловно неправилно е записано, че синът му е нарушил забранителния знак за мотористи на кръстовището и на процедура е оневинил другия лидер, който е правел ляв завой и е лишил преимуществото му. По думите на Николай Ников магистратите не са позволили като доказателство по делото да бъдат употребени записи от улични видеокамери, които съгласно него е трябвало да покажат фактическата реалност.
В момента околните на 27-годишния моторист чакат решението на Апелативния съд, пред който са обжалвали присъдата. Жалба в съда обаче е внесъл водачът, сякъл пътя на сина им. От магистратите той желае по-малко наказване от наложеното му на първа инстанция – 1 година с три години изпитателен период. Според Николай Ников индонезиецът е имал и други каузи за превишена скорост, само че до момента е оправдаван от съда, защото не е потвърдено, че е карал автомобила.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР