Варна. Близо 50 млади скаути са взели участие в акцията

...
Варна. Близо 50 млади скаути са взели участие в акцията
Коментари Харесай

Варна: Близо 50 млади скаути са взели участие в акцията „Купи и сподели“

Варна. Близо 50 млади скаути са взели присъединяване в акцията „ Купи и показа “ във Варна. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна публичният медиатор на Община Шумен Иван Капралов. Членовете на Организацията на Българските скаути, която е една от най-големите доброволчески организации в страната, се включиха в благотворителната самодейност, разяснявайки задачите на акцията с покана към искащите да дарят. Акцията „ Купи и показа “ е част от четвъртото издание на обичайна акция на омбудсмана на Република България Мая Манолова под надпис – „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “.
Младите скаути посетиха осем от общо тринадесетте обекта на акцията в Шумен и Варна и се трансфораха в любопитна атракция за посетителите, които дадоха отговор с възторг на апела да дарят хранителни артикули в поддръжка на възрастните хора във връзка огромния християнски празник Великден. Общественият медиатор на Шумен Иван Капралов персонално благодари на децата-доброволци, а към него се причисли и кметът на варненския регион „ Владислав Варненчик “ Николай Костадинов.
Повече от 50 деца скаути и техните родители се включиха в доброволческата задача в набелязаните магазини през вчерашния ден и през днешния ден. Скаутите възнамеряват да повторят акцията си и през идната седмица на 19 и 20 април.
Кампанията „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “ се развива в няколко посоки, които дават разнообразни благоприятни условия за включване. Набират се парични средства, които след това се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лева Ваучерите ще се раздават по авансово конкретизирани поименни описи, предоставени от Национален осигурителен институт, които ще бъдат качени на уеб страницата на омбудсмана, на БЧК и разлепени в централните пощенски клонове по места. Притежателите на ваучерите ще имат опция да пазарят в 5 000 магазина в цялата страна.
За три години в предходните издания на самодейността са събрани 1 500 000 лева, с които 75 000 пенсионери са зарадвани с ваучери, а хиляди други – с хранителни пакети.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР