Варна. Българското председателство на Съвета на ЕС ще има важна

...
Варна. Българското председателство на Съвета на ЕС ще има важна
Коментари Харесай

Емил Радев, ГЕРБ/ЕНП: Българското председателство на ЕС ще има важна роля за приемането ни в Шенген

Варна. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще има значима роля за приемането ни в Шенген, съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев на среща с поданици на варненския регион „ Одесос ”. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна . Емил Радев дефинира като огромен пробив и решителна крачка към пълноправното участие на България и Румъния в Шенген достъпът, който двете страни получиха до шенгенската визова осведомителна система. Радев напомни, че поддръжка за приемането ни изрично са декларирали и ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, и ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни.
Запитан за вероятностите на България за участие в еврозоната евродепутатът увери, че „ това е пътят, към който вървим ”. „ Покрили сме макроикономическите критерии, по финансови индикатори изпреварваме доста европейски страни. Освен това, левът от дълго време е вързан за еврото, тъй че смяната не би довела до разтърсвания у нас ”, регистрира още Радев и посочи, че в Европейски Съюз все по-често се приказва за финансов министър на еврозоната и даже за обособен бюджет за нея.
Емил Радев срещна присъстващите с инициирания от него и сътрудника му в Екологичен потенциал Андрей Новаков въпрос до Еврокомисията по отношение на двойния стандарт, който се показва в особеното качество на продуктите, предлагани в Западна и Източна Европа.
„ Призовах от трибуната на Екологичен потенциал да не се дискриминират и превозвачите от източната част на Европа. Повод за това бе дебатът по отношение на въвеждането на наложителни условия за отмора на водачите в някои от държавите-членки. Безопасни зони за паркиране и отмора за водачите липсват съвсем в целия Европейски Съюз. Необходимо е да се изградят както на съществени пътни артерии, по този начин и на основни пътни възли. Важно е да се влага и в построяването на автомагистрали, тъй като е потвърдено, че там стават по-малко пътнотранспортни катастрофи ”, означи Радев, който предходната седмица настоя в пленарната зала на Екологичен потенциал в Страсбург за повече еврофинансиране за пътна инфраструктура в Централна и Източна Европа и в частност в България.
Емил Радев увери, че българските евродепутати поставят оптимални старания, с цел да пазят ползите на страната ни и правата на сънародниците ни. Като образец той уточни позитивната развръзка по случая с българските жители, упрекнати, че незаслужено употребяват опциите на испанската здравна система за трансплантация на органи. „ Веднага щом бях сезиран от български юрист в Испания, насочих питане до Европейска комисия по отношение на правата на европейските жители за лекуване отвън родната им страна, само че в страна от Европейски Съюз, където трайно обитават и се обезпечават. Полученият отговор на процедура потвърди невинността на българите и правото им да употребяват трансплантационни услуги в Испания. Обвиненията по адрес на нашите сънародници към този момент са оттеглени и макар шумните кавги, които породи този проблем, защитихме името на България и на пострадалите българи ”, описа Радев.
Във фокуса на полемиката с жители бе и тематиката за сигурността, която съгласно българския евродепутат е най-важната в дневния ред на Европейски Съюз. „ Неслучайно се приказва интензивно за основаването на общоевропейска разследваща работа и общоевропейски въоръжени сили, които да дадат по-голяма сигурност на европейските жители и по-голяма външнополитическа тежест на Европейски Съюз. Не би трябвало да позволяваме да ескалира напрежение изключително в страните-членки, тъй като това е плодородна среда за развиването на радикални групи и терористични кафези ”, акцентира Емил Радев. В този подтекст той разяснява и референдума в Испания, и този за самостоятелност в Иракски Кюрдистан.
Интерес по време на срещата беше проявен и към тематиката за така наречен безконечен дебитор. „ Въпреки съпротивата на колекторските компании, не е възможно в България – държава-член на Европейски Съюз, поради непотърсени с години отговорности хора да бъдат преследвани цялостен живот и даже след гибелта на длъжника неговите наследници да бъдат унизени ”, разяснява Емил Радев, който е основател на измененията за 10-годишна безспорна отминалост за частните задължения.
Срещата в Одесос се състоя по самодейност на народния представител и началник на районната организация на ГЕРБ доктор Руслан Тошев. Сред присъстващите бяха кметът на централния варненски регион Георги Недев и общински съветници от ГЕРБ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР