Варна. България е домакин на конгрес на EDS (Европейските студенти-демократи),

...
Варна. България е домакин на конгрес на EDS (Европейските студенти-демократи),
Коментари Харесай

Варна: Конгрес на Европейските студенти-демократи беше открит в града

Варна. България е хазаин на конгрес на EDS (Европейските студенти-демократи), който бе публично открит във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Гостуващите над 100 младежи от близо 30 страни бяха приветствани от зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ-Варна. Тя срещна делегатите на EDS с стратегии, по които работи отрасловото министерство, като посочи плануванаъа опция по стратегия за юношески действия 2 млн. лева от налога за хазарта да се влагат в ограничения за битка с експанзията. „ По процедурата за кандидатстване през 2017 година са подадени 64 плана от цялата страна ”, регистрира Ваня Колева.
Тя добави, че посредством Националната стратегия за младежта 2016-2020 година към този момент са построени 36 юношески осведомителни консултантски центрове и се дава опция в среда без административни тежести неправителствени организации и юношески неофициални групи да осъществят своите планове. „ Вече се извършват 49 плана. Целта е младежите да бъдат дейни и да трансформират своето бъдеще ”, уточни зам.-министърът.
Тя поздрави Варна за извоюваната купа Европейска младежка столица през 2017 година и анонсира, че точно тук министерството планува да бъде маркиран 12 август – Международният ден на младежта. „ Съвместно с община Варна ще организираме поредност от начинания, в това число и хепънинг, като ще обявим и осемте юношески посланици на България – сполучливи младежи, спортисти и реализатори с огромни достижения. Мотото ще бъде „ България обича младите “, разкри Ваня Колева.
Тя разгласи, че министерството към този момент е набелязало своите цели в бранш „ Младеж ” по отношение на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година „ Ще организираме обичайна младежка европейска конференция, в която чакаме да вземат присъединяване над 250 младежи от всички 28 държави-членки, както и от страните от Западните Балкани. Те ще имат неповторима опция да се включат в изработването на съответни рекомендации, които ще предложим на Еврокомисията. Така участниците ще допринесат за бъдещето на младежите в европейски мащаб ”, акцентира още зам.-министърът на младежта и спорта.
В качеството си на зам.-председател на EDS Митя Атанасов от МГЕРБ разяснява, че 5-дневният конгрес, който се организира един път годишно, е най-важното работно събитие на организацията Европейски студенти-демократи. „ На този конгрес обсъждаме оферти за законодателни промени, които изпращаме към групата на Европейската национална партия в Европарламента. Там надлежно ги преглеждат и към този момент нееднократно се е случвало част от предложенията ни да стигат до разискване и гласоподаване в Екологичен потенциал ”, уточни Атанасов. Той даде за образец самодейността на младежи от Унгария, която срещна поддръжка и в страни като България и Румъния, да се повдигне въпросът за особеното качеството на артикули, създавани от огромни интернационалните частни компании.
„ На конгреса в Европейската младежка столица ще дискутираме присъединяване на младежите на управителни позиции и законите, свързани с младежките действия, на европейско равнище ”, уточни още Митя Атанасов. Той осведоми, че следва и избор на ново управление на EDS, какъвто се организира всяка година. МГЕРБ още веднъж има номинация в лицето на Стилияна Пенева от София.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР