Варна. 70 души във Варна са се включили в скрининговата

...
Варна. 70 души във Варна са се включили в скрининговата
Коментари Харесай

Варна: 70 души в града се включили в кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството карбоксихемоглобин в кръвта

Варна. 70 души във Варна са се присъединили в скрининговата акция за премерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството карбоксихемоглобин в кръвта. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от Регионалната здравна ревизия. В проучването, което се прави с апарата „ Smoker lyzer “ са се присъединили както дейни, по този начин и пасивни пушачи. Според Севдалина Иванова, съветник в Кабинета за отричане от тютюнопушенето, резултат над 6 значи, че броят на изпушените цигари е повече, а количеството на въглеродния оксид в организма е рисково висок.
„ Лошото е, че този газ изтласква от хемоглобина в кръвта. В резултат се образува едно трайно съединяване карбоксихемоглобин и настава кислороден апетит, а организмът страда “, изясни експертът. Според нея при пушачите никотинът свива кръвоносните съдове, което води до болести. Скрининговата акция във Варна се организира във връзка 31 май – Световният ден без тютюн. В дните от 28 май до 31 май в града бяха проведени редица беседи, демонстрации и прожекции на просветителни филми за вредата от цигарите.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР