Варна. 15 документални и игрални филма, изследващи задълбочено и с

...
Варна. 15 документални и игрални филма, изследващи задълбочено и с
Коментари Харесай

Варна: 15 филма ще бъдат представени по време на Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

Варна. 15 документални и игрални кино лентата, изследващи задълбочено и с користолюбие най-наболелите проблеми на съвременността, ще бъдат показани по време на Есенната академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, която ще се организира във Варна до 7 октомври под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Варна от БЧК – Варна. Тематично филмите обрисуват кръга от нерешени въпроси, пред които човечеството се изправя всеки ден – бежански талази и последвали филантропични рецесии, религиозно и етническо опълчване, беднотия, наркомании, корупция, принуждение над личността, отчуждение. Сред 15-те заглавия впечатляваща е българската селекция, показват уредниците. Филмовите прожекции ще се организират с вход свободен в две дестинации – Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ и Пленарна зала на Община Варна.
Есенната академия е част от Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който беше възобновен след 23-годишно спиране и се организира на всеки две години. Общото мото на форума още веднъж е „ Агресия – човечност – кино “. Негови уредници са Български червен кръст и Медицински университет – Варна, като и тази година академията ще се организира в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ край Варна. Традиционно програмата на Есенната академия обгръща три съществени модула – спорен, обучителен и прожекции на документални, късометражни и премиерни игрални филми. В рамките на академията са планувани голям брой лекции, полемики, както и работни срещи с водещи лектори. Дискусиите, които също са с вход свободен, ще бъдат в залата на център „ Юрий Гагарин ”, Камчия.
За облекчение на варненската аудитория, фестивалът провежда безвъзмездни рейсове Варна-Камчия-Варна два пъти на ден, в сходство с програмата на академията – преди обед за полемиките и следобяд за прожекциите.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР