Вариантът за предсрочни избори е за предпочитане пред правителство на

...
Вариантът за предсрочни избори е за предпочитане пред правителство на
Коментари Харесай

Доц. Инджов за съставянето на правителство: Това би било правителство на много притворство

" Вариантът за предварителни избори е за предпочитане пред държавно управление на огромните взаимни отстъпки ", съобщи пред БНР политологът и учител във Великотърновския университет, доцент Иво Инджов.

" Ако има шансове за сформиране на държавно управление в границите на този парламент, той е в третия мандат. Като че ли най-голяма е вероятността, в случай че се стигне до трети мандат, той да отиде в " Български напредък ", въпреки че следователно президентът ще би трябвало доста да се аргументира за какво дава мандата навръх най-малката политическа мощ. Ще тръгнат доста спекулации ", сподели доцент Инджов.

" Това би било държавно управление на доста взаимни отстъпки, на доста лукавство и може да бъде съборено от по-големите сили, които го поддържа, във всеки един миг ", счита политологът.

Той разяснява и изострените диспути към хартиената бюлетина: " Хартиената бюлетина сякаш дръпна внезапно обратно леко повишилите се шансове за сформиране на държавно управление. Зад натиска и решението за връщане на хартиената бюлетина (все още няма дефинитивно решение) стоят съответни ползи на партиите Българска социалистическа партия – тя желае по този метод да подкрепи по-възрастния си електорат, и съответно ползи на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които анализаторите виждат във опцията да си играят по някакъв метод с хартиените бюлетини на изборите, да има следен и платен избор ", изясни Инджов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР