Вариантът за общо явяване на ДБ с ПП е един

...
Вариантът за общо явяване на ДБ с ПП е един
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Възможно е ПП и ДБ да се явят заедно на изборите

" Вариантът за общо явяване на Демократична България с Политическа партия е един от вероятните разновидности, на сегашния стадий не се изключва, в противен случай – разисква се. Общото явяване има преимущества, крие и опасности. Въпрос на доста деликатен спор, който занапред следва ".

Това съобщи министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова в изявление за.

Тяснопартийните ползи на Демократична България са за избори, означи тя, само че добави, че от позиция на публичния интерес " това е неприятен вид ".

" Първото и второто заплащане по Плана за възобновяване зависят от приемането на 23 закона – това е графикът, който съпътства самия проект и той е наложителен. В бранш Правосъдие от тези 23 законопроекта са 8, от тези осем два към този момент са в Народното събрание, други са в друг стадий на напредване към Народно събрание. Един от тях е Законът за Антикорупционната комисия, който е в Народното събрание ", разясни правосъдният министър в предаването " Преди всички ".

Сред останалите законопроекти са законопроектът за лицата, подаващи сигнали и измененията в Търговския закон. Има и промени в Закона за медиацията и в Закона за безвъзмездната безвъзмездна правна помощ.

" Ако не бъдат признати тези закони, плануваните заплащания в Плана за възобновяване и резистентност няма да постъпят в България. Това е допустимо да сътвори и бюджетен проблем, тъй като те са планувани в сегашния бюджет. Едно е ясно – тази година те няма да постъпят, оттова нататък това значи веселба. Времевата рамка, в която проектът може да се случи, от ден на ден се стеснява и това основава спомагателни опасности ", разяснява министърът на правораздаването в оставка.

Според нея е належащо " доста пленарно време " и даже за два месеца мъчно могат да бъдат признати всички законопроекти. Тя ще упорства законопроектите, които имат отношение към Плана за възобновяване, да се преглеждат с преимущество пред измененията в Изборния кодекс, с които се желае връщането на хартиената бюлетина.

Изборът на членове на Висш съдебен съвет и на Инспектората към Висш съдебен съвет не може да бъде резултат на ситуационно болшинство, безапелационна е Йорданова.

Тя разяснява и промените в Закона за отбрана от домашно принуждение и очерта слабостите на настоящия режим, измежду които кръгът на лицата, на които се дава отбрана и скоростта на нейното даване.

Издадените заповеди за отбрана за 2020 година са били 3041, през 2021 година са с 200 повече.

Нов революционен миг е даването на право на малолетните и на лица под забраняване да желаят заповед за отбрана.

Засилва се ролята на страната през предпазените жилища и услугите за жертвите на домашно принуждение. Ще има орган, който да управлява и координира всички държавни политики. Предвиждат се още статистика за жертвите и указател.

Нов миг в българското законодателство е плануваното съдът да прави оценка на риска по избрана методология. Магистратите ще бъдат обучавани, с цел да ползват този нов миг от закона.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР