Вариантът Омикрон се разпространява по-бързо – има го в Белгия,

...
Вариантът Омикрон се разпространява по-бързо – има го в Белгия,
Коментари Харесай

Специални мерки по границата заради Омикрон поиска проф. Кантарджиев

Вариантът Омикрон се популяризира по-бързо – има го в Белгия, във Англия, в Германия, в Чехия, в други страни. Това сподели проф. Кантарджиев. Затова той счита, че следва да има по-затегнат граничен надзор в България.

Трябва да внимаваме за хора, които минават от южноафриканския район през Англия, да бъдат изследвани и бързо да се секвенират съмнителни проби. " Една заповед на министъра в този дух няма да е непотребна, макар огромните триумфи ", иронизира проф. Кантарджиев. И добави пред bTV, че поради многото разновидности може даже с PCR тест да се отсее съмнителна проба, поради присъщ антиген.
Израелското разузнаване ще следи местоположението на инфектираните с Омикрон
Израелският министър председател Нафтали Бенет подписа декрет, с който упълномощава Шин Бет (Службата за сигурност на Израел, която дава отговор и за конт...

Хайде да не плашим хората. Първата проба с Омикрон е взета на 8-9 ноември, секвенирана е на 24 ноември. Това е вид, пораждащ безпокойствие, изясни проф. Кантарджиев.

Най-важното е следното – какъв брой бързо се популяризира? Дали сегашните проби го улавят? Дали имунитетът – натурален или ваксинален, е по-слаб? Колко тежко протича болестта при болест с Омикрон?

По-добре да се ваксинираш – вероятността имунизациите против ковид въобще да не работят е доста дребна. Имаме контракт с Pfizer, че в границите на 100 дни България ще може да получи доставки от модифицирана ваксина против ковид, в случай че се постанова при съществено изменение на SARS-CoV-2, сподели проф. Кантарджиев, с добавка: Ако новото управление на страната не е трансформирало нещо. Много рядко е да не образуваш безусловно никакви антитела от ваксина. На 1000 души 60 ще се разболеят, само че ще карат доста леко, изясни още професорът. Неговата рекомендация за трета ваксина е първо да се имунизират хронично болните и възрастните.

При слагане на противогрипна ваксина, добре е да има 14 дни сред нея и ваксина против ковид, съобщи проф. Кантарджиев. В Испания, във Франция и във Англия обаче има процедура да се поставят двете ваксини по едно и също време, просто не в една и съща ръка.
Омикрон и имунизациите – какъв брой ефикасни ще са против него?
Седем от разновидностите на новия вид на ковид Омикрон (B.1.1.529) се намират непосредствено на повърхността на вируса, която се свързва...

Що се отнася до, професорът се съгласи, че най-вероятно Омикрон идва от човек с имунен недостиг, да вземем за пример ХИВ-позитивен или болен от СПИН. Той изясни, че който болен от СПИН си пие медикаментите, изкарва COVID-19, само че е инфектиран за близките по-дълго време и вирусът може да мутира.!

" Българинът да се няма за вечен и малко повече да пази личното си здраве ", предизвести проф. Кантарджиев. " Ако питаш докторите и лечебните заведения, не сме излезли от четвъртата вълна. Ако питаш министъра (бел. ред. – доктор Стойчо Кацаров) – ехеее, пречупихме гръбнака и раздаваме медали (бел. ред. – орден за положително справяне с пандемията за проф. Мира Кожухарова, основния консултант на доктор Кацаров) ", добави той. Никога не сме имали 100 000 дейни случая, както е в този момент., което ме плаши - по какъв начин не направиха обединен медицински протокол, заключи професорът.!

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР