Вариантът Омикрон се разпространява много бързо и броят на заразените

...
Вариантът Омикрон се разпространява много бързо и броят на заразените
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон се разпространява много бързо, броят на заразените се удвоява на всеки два-три дни

Вариантът Омикрон се популяризира доста бързо и броят на инфектираните с него се удвоява на всеки два до три дни. Това заяви специфичният делегат на Световната здравна организация (СЗО) Дейвид Набаро пред Sky News.

Набаро не изключи нарастване на смъртността от ковид в това отношение, като означи, че в близко бъдеще „ казусът ще стане сериозен “.

По-високата скорост на разпространяване на Омикрон спрямо други разновидности на Covid-19, съгласно СЗО, ще докара до увеличение на броя на хоспитализациите и увеличение на тежестта върху медицинските служащи и здравните системи. Това от своя страна може да докара до повишение на смъртността, считат специалистите.

На 26 ноември СЗО отбелязя разновидността на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак омикрон. Организацията разгласи в изказване, че типът „ има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие “. „ Омикрон “ се популяризира със скорост, която не сме виждали в други разновидности “, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на брифинг в Женева на 14 декември. Глобалният епицентър на разпространяването на Омикрон е Южна Африка, като по последни данни той е открит в 77 страни по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР