Вариантът Омикрон придвижи Covid пандемията в нова фаза и е

...
Вариантът Омикрон придвижи Covid пандемията в нова фаза и е
Коментари Харесай

СЗО: Европа вероятно се е запътила към края на пандемията

Вариантът Омикрон придвижи Covid пандемията в нова фаза и е допустимо да докара до края ѝ в Европа, съобщи в неделя районният шеф на Световната здравна организация за Европа.

„ Правдоподобно е районът да се движи към крайната фаза на пандемията “, съобщи Ханс Клуге в изявление за Агенция Франс Прес и добави, че Омикрон може да болести 60% от европейците до март. Когато актуалната вълна на Омикрон в Европа затихне, „ ще има много седмици и месеци с световен имунитет – или с помощта на имунизациите, или защото хората ще имат имунитет след заразяване, а също и намаляване на сезонността “.

„ Очакваме да има интервал на мъртвило преди Covid-19 евентуално да се завърне към края на годината, само че не наложително под формата на пандемия “, сподели Клуге, представен от БНР.

Също в неделя Антъни Фаучи, началник на Националния институт за алергии и инфекциозни болести на Съединени американски щати, изрази подобен оптимизъм.

„ Случаите на Covid-19 внезапно понижават в елементи от Съединени американски щати, нещата наподобяват добре “, сподели той пред тв Ей Би Си нюз.

По-рано и районният офис на СЗО за Африка разгласи, че случаите на Covid-19 внезапно са намалели в района и че смъртните случаи също понижават за първи път от пика на доминираната от Омикрон четвърта вълна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР