Вариантът Омикрон на коронавируса е установен в 63 държави по

...
Вариантът Омикрон на коронавируса е установен в 63 държави по
Коментари Харесай

Щамът Омикрон е установен вече в 63 държави

Вариантът Омикрон на ковид е открит в 63 страни по света, заяви Световната здравна организация /СЗО/, представена от Агенция Франс Прес. 

Организацията заяви това в неделя, уточнявайки, че данните са настоящи към 9 декември.

Според СЗО разновидността Омикрон е по-заразен от Делта и понижава успеваемостта на имунизациите, само че предизвиква по-леки признаци, както демонстрират първичните данни.

По-бързо разпространяване на разновидността Омикрон се следи както в Южна Африка, където разновидността Делта е по-слабо публикуван, по този начин и във Англия, където Делта е преобладаващият вид. Поради липса на данни обаче не може да се каже дали темпът на разпространяване на разновидността Омикрон се дължи на това, че той е по-неподатлив на имунен отговор, че се предава по-лесно или е композиция от двете.

Първоначалните сведения демонстрират, че имунизациите са по-слабо ефикасни във връзка с заразяването и разпространяването на разновидността Омикрон, установи СЗО.

Според наблюденията до момента Омикрон предизвиква леко протичане на заболяване или асимптоматични инфекции, само че съгласно СЗО данните са незадоволителни, с цел да се откри клиничната тежест на този вид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР