Вариантът Омикрон на COVID-19 е напът да зарази повече от

...
Вариантът Омикрон на COVID-19 е напът да зарази повече от
Коментари Харесай

СЗО: Омикрон ще зарази половин Европа през следващите 2 месе...

Вариантът Омикрон на COVID-19 е напът да болести повече от половината европейци, заяви Световната здравна организация (СЗО) във вторник.

Европа е записала повече от 7 милиона нови болни през първата седмица на 2022 година, като случаите са се удвоили за двуседмичен интервал, сподели шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге.

„ При тази скорост Институтът за здравни индикатори и оценка предвижда, че повече от 50% от популацията в района ще бъде инфектирано с Омикрон през идващите 6-8 седмици “, сподели Клуге, базирайки се на проучвателен център в Университета на Вашингтон. Петдесет от 53 страни в Европа и Централна Азия са записали случаи на по-инфекциозния вид, сподели Клуге.

Той добави, че въздействието на варианта Омикрон ще бъде опустошително в страни, където равнищата на имунизация са по-ниски. Той също по този начин сподели, че е „ надълбоко обезпокоен “ по отношение на Омикрон, до момента в който се движи на изток, предупреждавайки: „ Все още не сме видели цялостното му влияние в страни, където равнищата на приемане на ваксини са по-ниски и където ще има по-тежки болести при неимунизираните “. Клуге направи образец с Дания, където процентът на хоспитализации по време на коледните празници измежду неимунизираните хора е бил шест пъти по-висок от тези, които са получили най-малко две ваксини.

Професор Хакан Оузтюрк, експерт по незабавна здравна помощ от градската болница в Анкара, сподели, че разновидността Омикрон има 40 пъти по-голяма степен на заразяване спрямо варианта Делта. Този вид визира горните дихателни пътища повече, в сравнение с белите дробове, причинявайки по-леки признаци от предходните разновидности.

Оузтюрк добави: „ За страдание хората напоследък се въздържат от ден на ден от спазването на ограничения като носене на защитни маски и обществено разграничаване спрямо предходната зима. “.

Професор Алпер Шенер, член на Научния съвещателен съвет за ковид към Министерството на здравеопазването, сподели: „ Омикрон предизвиква неочаквани скокове на случаите, които обременяват здравната система. Можем да прекъснем веригата от инфекции единствено посредством ранна диагностика. Ако се подложите на проби допустимо най-скоро, когато имате признаци, това ще помогне за постигането на това ", сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР