Вариантът Омикрон е по-заразен, което прави рисковете от него големи,

...
Вариантът Омикрон е по-заразен, което прави рисковете от него големи,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев песимист: Епидемията може да се рестартира от новия щам

Вариантът Омикрон е по-заразен, което прави рисковете от него огромни, тъй като не знаем другите съставни елементи. Не знаем дали той ще бъде сензитивен или не към имунизациите и към преболедувалите, и не знаем дали и какъв брой тежко се кара това заболяване. Това разяснява пулмологът Александър Симидчиев пред БНР.

По думите му би трябвало да създадем по този начин, че новият вид да не влезе масирано в страната.

" Ако това се случи и той е по-лош от предходните, ще имаме рестартиране на пандемията. Ако пък не е по-лош от предходните, пандемията може да се облекчи. Но при всички положения, в случай че би трябвало да вземаме решения все още, избираме да създадем неточност в посока на това да запазим повече човешки животи, тип застраховка.

Ако действително имаме вирус, който е по-малко рисков и той измести в този момент съществуващия вирус, може да се окаже, че той действително оказва помощ пандемията да завърши по-лесно и по-бързо. Тоест имаме и разновидността той да е по-добър за човешката популация ", уточни той.

Честотата на разновидностите зависи от това какъв брой постоянно вирусът попада в гостоприемни субекти, посочи Александър Симидчиев. По думите му слабият имунитет, тъй като не изличава вируса, му разрешава той да се приспособява посредством разновидности.

" Така че, в случай че има „ фабрика “ за мутирали вируси, то това са хора, маса от огромната част от популацията, които са с подтиснат имунитет. Южна Африка е един от резервоарите на СПИН и там, в случай че се болести подобен човек с ковид на Covid-19, този вирус не трябва изличаван от имунитета и вирусът може да продължава да се приспособява и да мутира в един и същи организъм, и в случай че подобен човек болести различен - да имаме доста по-адаптиран и кадърен от еволюционна позиция вирус ", изясни Симидчиев.

По думите му Омикрон разновидността не е зародил скоро, има дълго „ родословие “, имал е задоволително време да възникне, просто в този момент е достигнал сериозната фаза да стане задоволително инфектиран.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР