Вариантът на коронавируса, открит в Индия, е по-заразен и има

...
Вариантът на коронавируса, открит в Индия, е по-заразен и има
Коментари Харесай

Индийският вариант на Covid е по-опасен от първоначалния вирус

Вариантът на ковид, открит в Индия, е по-заразен и има характерности, които биха могли да понижат успеваемостта на имунизациите. Поради това той би могъл да форсира епидемията в Индия, предизвести през днешния ден основният теоретичен специалист на Световната здравна организация (СЗО) Сумия Сваминатан, представена от Франс прес.

Индия записва през днешния ден над 4000 умряли в следствие от затруднения, породени от Covid-19 за 24 часа, и над 400 000 нови случая, само че съгласно специалисти формалните данни са занижени.

В изявление за Агенция Франс Прес Сваминатан, която е индийски педиатър и академик, съобщи, че разновидността Бе.B.1.617, открит за първи път в Индия през октомври, несъмнено е фактор, който форсира епидемията, излязла отвън надзор в страната.

Този вид би могъл да бъде систематизиран от СЗО като по-опасен от първичния вирус, тъй като е по-заразен, тъй като е в положение да преодолява отбраните, които дава имунизацията, както и поради каузи на смъртните случаи измежду засегнатите от него пациенти, показва Сваминатан.

В Индия, която сега е най-тежко засегнатата страна в света от пандемията от Covid-19, инфектираните надвишават към този момент 22 милиона, а броят на изгубилите борбата с инфекциозната болест e 242 362, сочат данните на индийското министерство на опазването на здравето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР