Вариантът на коронавируса - Омикрон може частично да избегне защитата

...
Вариантът на коронавируса - Омикрон може частично да избегне защитата
Коментари Харесай

Проучване: Омикрон може частично да избегне защитата от ваксината на Пфайзер

Вариантът на ковид - Омикрон може отчасти да избегне отбраната от две дози от имунизацията против Covid-19 на фирмите Pfizer и BioNTech, съобщи нощес ръководителят на проучването на лаборатория в Африканския институт за здравни проучвания в Южна Африка, оповестява

Все отново изследването сподели, че кръвта от хора, които са получили две дози от имунизацията и са имали предходна зараза, са били най-много способни да обезвреждат разновидността Омикрон, което допуска, че бустерните дози от имунизацията могат да оказват помощ за попречване на инфекцията.

Алекс Сигал, професор в Африканския институт за здравни проучвания, уточни в туитър, че има " доста огромен спад " при неутрализацията на разновидността Омикрон по отношение на по-ранен вариант на Covid-19.

Лабораторията е изследвала кръв от 12 души, които са били имунизирани с две дози от имунизацията Pfizer/BioNTech, съгласно данни, оповестени на уеб страницата на неговата лаборатория. Предварителните данни обаче към момента не са рецензирани. Кръвта на пет от шест души, които са били имунизирани, както и преди този момент са били инфектирани с Covid-19, към момента обезврежда разновидността Омикрон.

" Тези резултати са по-добри, в сравнение с чаках. Колкото повече антитела имате, толкоз по-голям е шансът да бъдете предпазени от Омикрон ", написа Алекс Сигал в туитър.

Той също по този начин уточни, че лабораторията не е тествала разновидността против кръв от хора, които са получили бустерни имунизационни дози, защото те към момента не са налични в Южна Африка.

Според предварителните данни лабораторията е следила към 41-кратен спад в равнищата на обезвреждащи антитела против разновидността Омикрон. Сигал сподели, че това число евентуално ще бъде поправено, откакто лабораторията му направи повече опити.

Все още няма обилни данни за това по какъв начин имунизациите на Moderna, Johnson & Johnson и други производители на медикаменти се опълчват на новия вид. Всички производители, в това число Pfizer и BioNTech, се чака да пуснат свои лични данни до седмици.

Във вторник Угур Шахин от BioNTech уточни пред NBC News, че производителят на медикаменти ще разполага с данни, свързани с новия вид, в сряда или четвъртък.

Също през вчерашния ден водещият специалист по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи сподели, че предварителните доказателства сочат, че разновидността на ковид - Омикрон евентуално има по-висока степен на предаване, само че е по-малко тежък ".

Той също по този начин сподели, че Съединените щати вършат свои лични проби, с цел да дефинират отбраната на актуалните ваксини против новия вид и чака резултатите някъде през идната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР