Вариантът на коронавирус, открит в Южна Африка, може да пробие

...
Вариантът на коронавирус, открит в Южна Африка, може да пробие
Коментари Харесай

Израел: Южноафриканският вариант на Covid може да пробие защитата на ваксината на Pfizer

Вариантът на ковид, открит в Южна Африка, може да " пробие " до известна степен имунизацията на Pfizer/BioNTech, откри изследване, извършено в Израел, където разпространяването на този вид е ниско,.

Изследването, оповестено в събота, съпоставя близо 400 случая, позитивни за Covid-19 от най-малко 14 дни откакто са получили първа или втора доза на имунизацията против същия брой неимунизирани, само че с записано заболяване.

Южноафриканският вид B.1.351, е открит в едвам 1% от всички Covid случаи, обект на проучването на Университета в Тел Авив и " Клалит " - най-големият от четиримата снабдители на здравни услуги в страната.

Но сред пациентите, които са получили втората доза на имунизацията, разпространяването на този вид на вируса е било 8 пъти по-високо спрямо неимунизираните - 5.4% против 0.7%.

Тези данни допускат, че имунизацията е по-малко ефикасна против южноафриканския вид на вируса, спрямо истинския ковид, и разновидността, който първо бе регистриран във Англия, който обгръща съвсем всички случаи на Covid в Израел, показва още проучването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР