Вариантът на Covid-19 Omicron е втората най-заразна болест на планетата

...
Вариантът на Covid-19 Omicron е втората най-заразна болест на планетата
Коментари Харесай

Американски лекар: Омикрон е вторият най-заразен вирус, известен на човечеството, след морбили

Вариантът на Covid-19 Omicron е втората най-заразна болест на планетата след морбили, съгласно доктор по надзор на инфекциите в Кливланд, който издаде предизвестие за бързо изменящата се епидемиологична обстановка, написа RT.

Говорейки на конференция във вторник, Клаудия Хойен, съдиректор на контрола на инфекциите в университетските лечебни заведения, сподели, че вариантът Omicron на Covid-19 се популяризира като „ пожар “ в Североизточен Охайо, отбелязвайки, че вирусът в този момент е един от най-заразните на планетата.

„ Нещото, което би трябвало да знаете за този вид, е, че той е доста по-заразен “, сподели тя, добавяйки, че „ това е вторият най-заразен вирус на планетата сега. И по тази причина е доста значимо хората да схванат, че сме в доста по-различна позиция, в сравнение с в действителност бяхме преди две седмици. "

Най-заразната болест, позната на човечеството, е морбили. Вирусът значително е подложен под надзор, изключително на Запад, посредством необятно публикувани акции за имунизация.

Хойен твърди, че разновидността на Omicron наподобява се удвоява на всеки два до три дни и затова медицинските служби в Североизточен Охайо работят с догатката, че вариантът в този момент или скоро ще съставлява по-голямата част от случаите на Covid-19 в района.

Тя също по този начин уточни данни от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в понеделник, които допускат, че Omicron съставлява 73% от новите случаи на Covid-19 в Съединени американски щати. Цифрата съставлява голям скок от 13% миналата седмица.

Хойен беше един от няколкото медицински експерти, които приказваха по време на конференцията, предупреждавайки, че актуалната вълна от инфекции, провокирана както от разновидностите Delta, по този начин и от Omicron, напуща лечебните заведения претъпкани и претрупани.

Експертът по инфекциозни заболявания означи, че въпреки да има някои догатки, че Omicron може да е по-малко вирулентен, това към момента не е потвърдено. Като подобен, здравните експерти би трябвало да го третират по този начин, като че ли е толкоз гибелен, колкото и другите разновидности. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР