Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. Ако

...
Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. Ако
Коментари Харесай

Асен Василев: Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат

„ Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. Ако тя се е почувствала наранена в персонално качество, може да се извиня. В качеството ѝ на претендент за министър-председател – това, което тя направи, е неприемливо “. Товма сподели министърът на финансите в оставкаАсен Василев.

„ Щеше да е почтено да каже при президента, че съставът не е координиран. Тя го разгласи с концепцията, че съставът е координиран, признат. Това не е почтено държание към българските жители. В качеството ѝ на претендент за министър-председател постъпката ѝ е неприемлива. Тя сподели липса на лидерски качества, липса на опция да запазиш самообладание под огромно напрежение, липса на опция да устоиш на напън. На претендента за министър-председател Мария Габриел не се оправдавам. На дамата Мария Габриел, в случай че е наранена, се оправдавам “, добави той.

„ Не сме ставали от масата на договарянията. От ГЕРБ-СДС станаха. Не разбрахме от кое място пристигна цялото това бързане. Конституцията даваше цяла седмица. Това, което се случи с този първи мандат, не можех да допускам. Такова нещо не се беше случвало. Мария Габриел ще го изтегли ли този кабинет? Според мен Мария Габриел не може и не би трябвало да бъде министър председател на България “, акцентира той.

Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат

„ Не зачеркнахме ние първия мандат. Първият мандат е неосъществим. Трябва да гледаме към втория мандат “, безапелационен бе той.

„ Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. По Конституция вторият мандат ще пристигна при нас. В началото сме на безусловно нови договаряния “, посочи съпредседателят на Политическа партия.

Според него втората политическа мощ няма да поддържа кандидатура на Бойко Борисов за министър председател.

Демонстративно Мария Габриел не се появи на съвещанието на Министерския съвет. Тя въобще не влезе с сътрудниците си от кабинета и не зае мястото си до Николай Денков, напомня SafeNews.

След като през вчерашния ден Габриел показа кабинета си на Румен Радев, от Политическа партия оповестиха, че той не е координиран с тях. По време на ексклузивен брифинг Асен Василев си разреши да назова Габриел „ най-новото и най-красиво лице на мафията в България “. А тази заран тя настоя да получи опрощение.

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР