Вариантът Ламбда на новия коронавирус е включен в групата на

...
Вариантът Ламбда на новия коронавирус е включен в групата на
Коментари Харесай

СЗО обяви нов опасен вариант на коронавируса

 Вариантът Ламбда на новия ковид е включен в групата на представляващите интерес разновидности, само че Световната здравна организация (СЗО) не изключва той да бъде изместен в категорията на будещите паника, заяви Мария ван Керхов, специалист в СЗО.

" Работим с разнообразни учени и събираме информация от целия свят. Ако стигнем до извода, че този вид има нараснала степен на разпространяване или усилва смъртността, той може да бъде изместен в групата на предизвикващите паника ", сподели тя.

Ван Керхов акцентира, че вирусът продължава да се трансформира. " А това значи, че ще има огромен брой разновидности, ще има други разновидности, включително и будещи паника. Траекторията на развиване на обстановката във всяка обособена страна ще зависи от проектите по отбрана от разпространяването на ковид и качествата за реализиране на тези проекти ", добави тя.

Вариантът Ламбда на вируса SARS-CoV-2 за пръв път е изолиран в Перу в края на лятото на 2020 година До появяването на индийските разновидности на новия ковид, този вид бе причина за множеството от заразяванията в Перу и към една трета от новите случаи на Ковид-19 в Аржентина и Чили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР