Вариантът Епсилон на COVID-19, който беше изолиран за първи път

...
Вариантът Епсилон на COVID-19, който беше изолиран за първи път
Коментари Харесай

Вариант Епсилон на COVID-19 избягва неутрализиращите антитела от ваксините, сочи проучване

Вариантът Епсилон на COVID-19, който беше изолиран за първи път в Калифорния, заобикаля обезвреждащите антитела от имунизациите, сочи ново изследване,.

Три разновидности на шиповидния протеин съумяват да понижат действието на обезвреждащите антитела на всички сегашни антителни медикаменти, както и да понижат доста успеваемостта на имунизациите.

Според учените, които провели изследването, вид Епсилон „ разчита на индиректна и извънредно обезвреждаща тактика “.

За да научат повече за този вид учените тествали неговата устойчивост по отношение на плазма от преболедували пациенти, както и такава от имунизирани човеци. Действието на антителата в плазмата било понижени сред 2 и 3,5 пъти.

Специфичните разновидности на шиповидния протеин трансформират структурата му задоволително, че да успее да избяга от отбраната ни. Една от трите основни промени на протеина трансформира метода, по който се закача за клетките ни. Тази разновидност обезврежда интензивността на 14 от 34 обезвреждащи антитела, които са характерни за този протеин.

Учените показват, че продължаващото проучване на генома е целесъобразно, с цел да се хващат тези разновидности и да знаем по какъв начин да им противодействаме.

Вариантът Епсилон е секвениран за първи път през май 2020 година в Калифорния. До лятото той мутира в допълнение. Сега той може да бъде открит в най-малко 34 страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР