Вариантът Делта плюс на COVID-19 вече е в България. Това

...
Вариантът Делта плюс на COVID-19 вече е в България. Това
Коментари Харесай

Делта плюс вече е в България

Вариантът Делта плюс на COVID-19 към този момент е в България. Това излиза наяве от информация в уеб страницата на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Всички изследвани позитивни проби на ковид у нас са на Делта разновидността, само че за първи път посредством целегеномно секвениране е засечен и Делта плюс разновидността.

13 от общо 447 клинични проби към първи ноември са посочили новата мутация AY.4.2, позната още като Делта плюс. Всички оценени проби са устонавили Делта разновидността на SARS-CoV-2, който съгласно СЗО е присъединен към разновидностите с нараснало значение за публичното здраве.

Случаите на Делта плюс са открити в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград и Кюстендил. Клиничните проби са взети от пациенти с COVID-19 в интервала 07-30.09.2021 година и са изпратени от 58 разнообразни лечебни заведения от 24 области на страната. 

Един от диагностицираните пациенти е приет в болница, един е оздравял, а други 11 пациенти са на домашно лекуване, демонстрират още данните на НЦЗПБ. Справката за положението на пациентите е към 29.09-06.10.2021 г. 
 НЦЗПБ
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР