Вариантът Делта на коронавируса е едно от най-заразните респираторни заболявания,

...
Вариантът Делта на коронавируса е едно от най-заразните респираторни заболявания,
Коментари Харесай

Делта вариантът - един от най-заразните респираторни вируси, познати до момента

Вариантът Делта на ковид е едно от най-заразните респираторни болести, следени в миналото от учените. Това съобщи шефът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати доктор Рошел Валенски.

Високата инфекциозност на тази разновидност на COVID-19  се дължи главно на обстоятелството, че при нея има 1000 пъти по-висок вирусен товар по отношение на истинския вирус, сочат нови данн.

„ Делта разновидността е по-агресивен и по инфектиран от циркулиращите в предишното разновидности. Това е един от най-заразните респираторни вируси, които понзаваме и които съм виждала в 20-годишната си кариера “, разяснява тя.

Делта разновидността се популяризира бързо в Съединени американски щати, като по последни данни той е виновен за 83% от всички нови случаи. Три щата с ниски равнища на имунизация – Флорида, Тексас и Мисури, дават отговор за 40% от всички нови случаи. В лечебните заведения в страната 97% от всички приети в болница със признаци на COVID-19  са неимунизирани, а 99,5% от всички смъртни случаи са на хора, които не са си сложили ваксина.

„ Намираме се в следващият основен стадий на тази пандемия, като броят на инфектираните нараства, а на някои места лечебните заведения доближават ръба на своя потенциал. Трябва да се обединим като нация, с цел да се оправим с това предизвикателство “, разяснява Валенски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР