Вариантът Делта на коронавируса Делта, който бе открит първо в

...
Вариантът Делта на коронавируса Делта, който бе открит първо в
Коментари Харесай

Мутацията Делта е най-голямата заплаха в борбата на САЩ с пандемията

Вариантът " Делта " на ковид " Делта ", който бе открит първо в Индия, е най-голямата опасност за битката на Съединени американски щати с пандемията, съобщи през днешния ден на конференция американският специалист по заразни болести доктор Антъни Фаучи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вариантът " Делта " " абсолютно се предава по-лесно ", в сравнение с изначалният вид на COVID-19, сподели Фаучи, добавяйки, че " той предизвиква много по-тежко протичане на заболяването ".

Вариантът " Делта " става преобладаваща в световен мащаб разновидност на ковид, сподели в петък водещ откривател на Световната здравна организация (СЗО), напомня Ройтерс.

Фаучи посочи, че позволените за приложимост в Съединени американски щати ваксини, в това число тази на " Пфайзер/Бионтех " (Pfizer/BioNTech), са ефикасни против новия вид на ковид.

" Разполагаме с инструментите, дано ги използваме и да смажем пандемията ", прикани Фаучи.

Съединени американски щати оповестиха в това време, че няма да съумеят да осъществят задачата си за имунизиране на 70 % от пълнолетното си население до 4 юли и че евентуално ще имат потребност от още няколко седмици, с цел да реализиран това.

Белият дом се надява 70 % от пълнолетните над 27-годишна възраст да са получили най-малко една доза от имунизацията до националния празник на страната.

Целта на американския президент Джо Байдън до 4 юли на 70 % от пълнолетните в Съединени американски щати да бъде сложена най-малко една доза от ваксина против коронавирус няма да бъде осъществена, съобщи през днешния ден Белият дом, съобщи Франс прес.

 Проф. Кожухарова: Според Съединени американски щати Виж още

Това е първата цел в битката с ковид, сложена от Байдън, която няма да бъде реализирана в точния момент.

Въпреки това на над 70 % от хората в Съединени американски щати на възраст от 30 години нагоре към този момент е била сложена най-малко една доза от ваксина против COVID-19, посочи Белият дом, представен от Асошиейтед прес.

Служител на Белия дом съобщи, че държавното управление удвоява напъните си за имунизиране на по-младите американци на възраст сред 18 и 26 години.

 Проф. Кожухарова: Според Съединени американски щати Виж още

Белият дом сподели, че постигането на имунизационната цел на Байдън не е толкоз значимо, колкото темпото на унищожаване на въведените поради ковид ограничавания в Съединени американски щати.

Огромното болшинство от най-уязвимите хора в страната са изцяло имунизирани, а случаите на заразяване с ковид и смъртните случаи от КОВИД-19 са достигнали най-ниските си нива от началото на пандемията.

Нивото на новите имунизации в Съединени американски щати обаче доста понижа през последния месец, а понастоящем приблизително дневно в Съединените щати първа доза от ваксина против коронавирус се слага на по-малко от 300 000 души.

По данни на американските здравни управляващи 53 % от хората на възраст сред 25 и 39 години са получили първа доза, а измежду хората сред 18 и 24 години този дял е 47 %.

" Когато изследваме данните, виждаме, че има огромна разлика сред хората на възраст от 25 години нагоре и тези сред 18 и 25 години ", сподели говорителката на Белия дом Джен Саки.

Това значи, че е належащо да продължим да работим точно с тази възрастова група, съобщи тя.

Повече от 150 милиона души в Съединени американски щати са изцяло имунизирани против КОВИД-19, излиза наяве от оповестени през вчерашния ден федерални данни, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР