Вариантът ДБ да имат губернатор в Бургас изобщо не стои

...
Вариантът ДБ да имат губернатор в Бургас изобщо не стои
Коментари Харесай

Дилемата на Бачийски за нов областен управител – Янев или Симеонов

Вариантът Демократична България да имат губернатор в Бургас въобще не стои на дневен ред

Тази заран регионалният шеф от служебното държавно управление проф. Мария Нейкова отплава с транспортен съд на публично събитие на гранична полиция на Морска гара в Бургас. Дали това ще е последната ѝ обществена поява, се питаха репортерите, задавайки си резонния въпрос кой ще седне в реставрирания благороден кабинет на ул. „ Цар Петър “. Факт е, че първите дейности на всеки нов министър-председател са свързани с подмяната на регионалните шефове.

Проучване на Флагман.бг откри, че в стратегическата и една от най-големите области – Бургас, се спрягат две имена. И двете са от Политическа партия, респективно от редиците на мандатоносителя – произхождащата от Бургас Политическа партия СЕК. Това са актуалният заместител регионален шеф Пламен Янев, който стои тук от предходното служебно държавно управление, резервира поста си по времето на Промяната и по неразбираеми аргументи бе оставен и при второто служебно държавно управление, макар разкола сред президента Радев и Кирил Петков. Другият е ексдепутатът от Политическа партия Христо Симеонов, който не съумя да влезе в 49-ото Народно заседание и все още се е завърнал към учителската си специалност. Назначението му ще бъде отплата за това, че не съумя да влезе в 49-ото Народно събрание поради допълнението на листата с имена от Демократична България в предните позиции.

И двамата са близки до лидера на групата от Бургас – Константин Бачийски, въпреки че Симеонов съумя да се еманципира до известна степен в 48-ото Народно събрание и показваше по-скоро принадлежност към софийското ядро към Кирил Петков и Асен Василев. За Пламен Янев без подозрение се знае, че върви паралелно с Константин Бачийски. „ Пламен Янев е най-подготвен за регионален шеф. През последната година той бе зам.областен шеф и всички проблеми минаваха през него. Но към този момент въпросът кой ще е идващият регионален шеф не е повдиган “, сподели пред Флагман.бг Константин Бачийски.

Към момента, никой от факторите, от които зависи сходно предопределение, не е разговарял с мен, удостовери Янев сбито пред Флагман.бг. Той е на работното си място.

 При реденето на описите с регионални шефове обаче мнението на Бачийски може и да не бъде зачетено, а превес да има управлението на партията в София. Така или другояче в Бургас един от двамата ще оглави регионална администрация, тъй като шансът е нулев това да бъде човек от Демократична България.

От Демократична България имат подобаващ човек – различим в Бургас, защото за него твърдо може да се каже, че е мажоритарно определен депутат. Това е предприемачът Димитър Найденов, който бе на шесто място, само че пренареди цялата листа, откакто в продължение на месец съумя да се ръкува персонално с хиляди жители на шатрата си на пл. „ Тройката “ – в мраз и зной. Така в този момент Демократична България от Бургас имат в Народното събрание втората от листата – Даниела Божинова и шестият – Димитър Найденов. Източник от Демократична България преди малко заяви, че регионалните шефове ще бъдат подредени на общо заседание на парламентарната група, само че поради абсурда с идното включване на Делян Пеевски в Комисията по конституционните въпроси това е било отсрочено за края на седмицата. От друга страна Демократична България ще избегнат да притискат Политическа партия да им отстъпи поста регионален шеф в Бургас, защото добре са си създали сметката, че идващ в листата е севлиевецът Богомил Петков от Политическа партия ПП. Той автоматически би влезнал в Народното събрание и ще бъде предан на Кирил Петков, само че не и на Христо Иванов. Богомил Петков към този момент бил обезщетен – предстояло му да заеме съветническо място в едно от министерствата.

При това състояние проф. Мария Нейкова, която се потвърди като същински общественик, филантроп, покровител на обществено слаби и човек, който обръщаше внимание и на най-малките проблеми в района, ще остане в кабинета си още няколко дни. Въпреки че в Бургас тя към този момент е обичана, няма по какъв начин да получи високопоставена позиция, защото се смята за извънредно непосредствен човек на президентското семейство Радеви.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР