Вариант за коалиция не виждам. Това не означава, че няма

...
Вариант за коалиция не виждам. Това не означава, че няма
Коментари Харесай

Радан Кънев: Коалиция не може. Правителство - може

" Вариант за коалиция не виждам. Това не значи, че няма формули за сформиране на държавно управление ".

Това съобщи през днешния ден пред БНР Радан Кънев, евродепутат от " Демократична България ".

Според него взаимното явяване на " Демократична България " с " Продължаваме промяната " на изборите не е било неточност.

" Между водачите на обединяването има ежечасна връзка. На този стадий нашата коалиция към момента няма консолидирана позиция. Важно е да се резервира и ускори единството на Политическа партия и Демократична България ", съобщи Кънев.

Той назова " клевета " изказванията на Иван Христанов, че длъжностен министър го е уведомил за договаряния сред ГЕРБ и " Демократична България " за сформиране на държавно управление.

Евродепутатът въпреки всичко призна, че резултатът от изборите е разочароващ.

" Това е загуба. Имаме резултат под упованията. "

Радан Кънев открои няколко първостепенни казуса, които стоят пред страната ни.

" Първият е продължаващата съветска експанзия в Украйна. На второ място е неспособността на българското общество да възвърне конституционния си ред. На трето е растежът със 100 000 гласа на партия " Възраждане. "

За Кънев той не е непредвиден.

" Тази политическа мощ се подценява се, даже се осмива, а имаме една профашизоидна партия, която има всички белези на обслужваща непознат интерес. Трябва да се спре възходът на партия " Възраждане ". Подценяването на подобен риск е последна политическа безнаказаност. "

Кънев изясни още, че е обезпокоен от изявлението на Бойко Борисов, че ще предложи на президента да взе участие в държавно управление.

" Той го възприема като участник в политическия живот. Това обаче е опасност за националната сигурност, а не естествен факт. Протегнатата ръка към " Възраждане " също е притеснителна. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР