Вариант е Кугър да стане въздушна линейка, но не е

...
Вариант е Кугър да стане въздушна линейка, но не е
Коментари Харесай

Още един експерт категорично е против Кугър да става въздушна линейка

Вариант е " Кугър " да стане въздушна кола за спешна помощ, само че не е добър вид. В това е безапелационен специалистът Тихомир Ставрев.
Според него, не би трябвало да се поставя каруцата пред коня, а е време да е противоположното. В Европа и Съединени американски щати има доста мрежи, които оферират услуги по оказване на незабавна помощ по въздуха. От 1951 година в Швейцария има такава мрежа, съобщи Ставрев.
 Защо бавят поръчката за медицински хеликоптер? Защо бавят поръчката за медицински хеликоптер?
Масово хората недоумяват за какво толкоз мудно се работи в държавната администрация. Но когато става дума за нещо като покупка на хеликопт...
Много мъчно " Кугър " може да бъде употребен в планински условия за избавяне, поради мощните си мотори, които основават огромно завихряне и може да наранят хора. За да кацне в градски условия, му би трябвало повърхност като на футболен стадион, сподели Ставрев пред Българска национална телевизия. И подсети, че в София като площадка е деклариран стадион " Раковски ", а той е надалеч от " Пирогов " да вземем за пример.
По думите на специалиста, вероятно може подобен хеликоптер да кацне на площадка при болница " Света Марина " във Варна, само че там до момента са кацали единствено хеликоптери " Пантер ", е те са по-малки.
Няма толкоз елементарно да станат нещата, колкото някои хора си показват, разясни Ставрев, съгласно който този хеликоптер може да вози 6 пациенти, а такива произшествия стават рядко т.е. той би летял постоянно не при цялостен приложим потенциал.
По думите на специалиста, един медицински хеликоптер коства към 7 млн. лв.. Според него, ще би трябвало повече време за преоборудване на „ Кугър ”, в сравнение с да се купи медицински хеликоптер. Освен това, при преоборудването резултатът е извънредно нерешителен.
 7 месеца след анонса, утвърдиха плана за два медицински хеликоптера 7 месеца след анонса, утвърдиха плана за два медицински хеликоптера
Близо 20 млн.лева ще бъдат отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна програм...
За край Ставрев съобщи, че се чуват клюки, че " пишман-авиатори " се готвят да ни продават медицински хеликоптер - уповавам се да бъде обезпечено най-хубавото, а не да стане фал, изясни той.
Експерт:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР