Върху землището на кв. Горубляне ще се изгражда парк Изток“.

...
Върху землището на кв. Горубляне ще се изгражда парк Изток“.
Коментари Харесай

Бъдещият Източен парк засяга земи на жители в Горубляне

Върху землището на кв. Горубляне ще се построява парк „ Изток “ . Проектът обгръща забележителна неурегулирана до момента територия. В бъдещия парк се планувани разнообразни „ функционални интензивности “.
Ще се намира наоколо до гъсто обитаеми жилищни квартали в административните граници на регион „ Младост “.
Жители на Горубляне обаче упорстват да бъдат обезщетени за личните им земи, върху които ще бъде ситуиран бъдещият парк.

Не сме длъжни да даряваме парцелите си – възразяват поданици от квартала пред Радио София. Те избират да бъздат обезщетени парично, а не с друга земя. – Показали сме карта и сме предложили паркът да бъде върху държавна и общинска земя… Признават ни правото на благосъстоятелност, само че нямаме право да употребяваме земята си. Плащаме си налозите, както и такса боклук.

По думите на зам.-кметът на „ Младост “ Биляна Петрова районната администрация е напълно на страната на жителите. Интересът е нечуван.
По плана за парка са подадени над 1600 мнения и възражения и те би трябвало да се обработят.

Тя е съгласна да бъде построен парк, само че не с цената на ощетяване на притежателите. Петрова счита, че в случай че зелените площи станат приоритет на ръководещите, пари ще се намерят освен за създаване и поддръжка, само че и за финансово обезщетение на притежатели.
Тук можете да прочетете обстоен отчет с систематизираната информация от всички постъпили мнения в деловодството на регион „ Младост “

Нека кметът на регион „ Младост “ и нейният екип да си правят добре работата, да подават своите оферти и да приготвят нужните документи. Да не се оправдават, чакам оферти – акцентира кметът на София Йорданка Фандъкова . – Ако не желаят да се строи, да дойдат и да обсъдим въпросите. Напоследък си приказваме през медиите, а това не трябва да става. Кметовете имат самодейността да внасят отчети в общинския съвет – добре обосновани и стимулирани. Едва по-късно можем да разясняваме финансови благоприятни условия. „ Дайте пари “ не е предложение. Бюджетът на общината е за всичко, практиката ни е да обезщетяваме с различен парцел.

Чуйте другите гледни точки в репортерската разработка на Полина Начева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР