Върху терен в центъра на Сливен, закупен през 2014 година,

...
Върху терен в центъра на Сливен, закупен през 2014 година,
Коментари Харесай

Мюфтийството строи нова сграда в Сливен

Върху терен в центъра на Сливен, закупен през 2014 година, Районното мюфтийство в Сливен стартира градеж на нова триетажна постройка.
На конференция през вчерашния ден кметът на Сливен Стефан Радев разсея опасенията, че новостроящия се обект ще извършва функционалностите на молитвен дом – джамия. „ Не е постъпвало такова искане”, безапелационен бе той. Според строителната документи става дума за административна постройка с офиси, конферентна зала, стаи за посетители и комерсиална повърхност.
За Actualno.com от Общината прецизираха, че теренът на улица „ Ниш” № 15 е продаден след решение № 1384 на Общински съвет Сливен от 10.07. 2014 година за осъществяване на търг с очевидно наддаване, за основаване право на градеж върху терена. Според подробния организационен проект (ПУП) позволеното строителството е за триетажна солидна постройка, предопределена за социална, административна и комерсиална активност, с разгъната застроена повърхност от 528 кв. метра.
Първоначалната тръжна цена е била 88 835 лв.. Не е ясно за каква сума е добит този терен, нито имало ли е и други участници в наддаването.
Според член 81 от признатата при започване на 2019 година нова Наредба за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество: „ Длъжностно лице от общинската администрация, разгласило информация по отношение на лицата, подали заявки за присъединяване в търг или конкурс, в това число по отношение на броя на подадените оферти, се санкционира от Кмета на Община Сливен, с санкция в размер на 150 лв., които се удържат от месечното му възнаграждение”.
През 2007 година в ромския квартал „ Надежда”, съвсем на самия основен път за Ямбол, стартира строителството на внушителна джамия. Теренът от два и половина декара бе продаден през 2002 година, след решение на Общински съвет Сливен, за скромните 2 500 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР