Върху мен има политическа и прокурорска бухалка, а не чадър,

...
Върху мен има политическа и прокурорска бухалка, а не чадър,
Коментари Харесай

Марешки се оплаква: Не чадър, а политическа и прокурорска бухалка има върху мен

Върху мен има политическа и прокурорска бухалка, а не чадър , тъй като няма по какъв начин всеки месец против мен да се сипят непрекъснато нови и нови измислени каузи. Това разгласи депутатът Веселин Марешки пред БиТиВи.

Лидерът на " Воля " и зам.-председател на Народното събрание посочи, че явлението " политически чадър " в България съществувало, тъй като закононарушенията продължавали да се случват, а осъдени - няма.

По думите му, явно Валентин Златев знаел кои са тези хора в страната, които могат да разпъват политически чадъри върху незаконна активност .

 Марешки желае основният прокурор да се задейства
Марешки желае основният прокурор да се задейства

Иска Цацаров да събере храброст и да образува дело

Лидерът на " Воля " е безапелационен, че прокуратурата би трябвало да предприеме съответните ограничения, с цел да откри кои са тези хора, които могат да покровителстват незаконна активност, на какви позиции са сега в страната и върху кого са разпънали чадърите.

" Ако са ги поставили върху мен - надлежно ще си понеса отговорността, в случай че са го поставили върху Златев или някой различен - те да си носят отговорността ", сподели още Марешки.

Той е уверен, че през всичките години на прехода е имало голяма контрабанда, само че той нямал общо с нея . " Няма по какъв начин да бъда част от контрабандата, тъй като не импортирам горива. Дай Боже в миналото да стартира да импортирам горива с танкери, само че към днешна дата закупувам от български дистрибутори ", посочи предприемачът.

 Имало чадър над Марешки в горивата
Имало чадър над Марешки в горивата

Държавата необичайно бездейства, счита Валентин Златев

" Дори и да съм част от казуса, аз съм на пазара с горивата от две години. Къде са парите от останалите 25 години? Проблемът не е, че контрабандата не е разкрита, а че хвърлят тиня върху единствения участник на пазара, който не прави контрабанда . Премиерът Борисов сподели, че са разкрили 900 бензиностанции, които нарушават законите, само че измежду тях няма нито една от моите. Кои са другите ", попита още Веселин Марешки.

Според него от извънредно значение е да се разбере кой поставя чадър върху суджуците, върху контрабандата, върху парите, които се крадат от страната и общините.

Веселин Марешки сподели още, че няма персонален спор с Валентин Златев . Цитира името му, тъй като е оповестил, че знае кой в България може да поставя политически чадър.

Според водача на " Воля ", не може Делян Пеевски да излиза от трибуната на Народното събрание и да споделя на Цветанов и на Борисов, че ще ги вкара в пандиза, не може Антон Тодоров да написа книгата " Шайка " и да ги показва за незаконна група, а никой да не се сезира и да не прави следствие върху изнесените обстоятелства .

" Проблемът е, че ръководещите не работят в интерес на българския народ , пречат на естественото битие на бизнеса и страната. Проблем са всички, които са управлявали България през последните 27 година и са я трансформирали в най-корумпираната и в най-бедната в Европа. Дори бежанците бягат от нея ", сподели още Веселин Марешки.

Според него всички, когато дойдат на власт, имитират промени. Включително и в битката с корупцията - хората, които са основали корупцията, в този момент да желаят да създадат следващия орган, който да се бори с нея .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР