Върху дюните на Аркутино ударно се лее бетон и асфалт

...
Върху дюните на Аркутино ударно се лее бетон и асфалт
Коментари Харесай

Демократична България: На Аркутино бетонират дюните и леят асфалт |

Върху дюните на Аркутино стремително се лее бетон и асфалт за чисто нов паркинг. РИОСВ-Бургас бездейства и мълчи кой и за какво е одобрил подобен план върху не една, а две предпазени зони от НАТУРА 2000. За това сигнализираха във видео, излъчено по фейсбук кандидат-депутатите от Демократична България Ивайло Мирчев и Димитър Найденов, които са първи и втори в листата в Бургас.

От демократичното обединяване приготвят и сигнал до основния прокурор Иван Гешев за противозаконния градеж.

При картирането по Черноморското крайбрежие тези сектори бяха картирани като дюни, а и с очите си можем да забележим, че са такива, сподели Димитър Найденов. Той изясни и че информацията е била подадена като дюни и в Министерството на околната среда и водите.

Те от своя страна уведомяват Министерство на регионалното развитие, което би трябвало да изиска тези дюни да се запишат в кадастъра. Незнайно за какво в кадастъра обаче тези дюни не попадат, изясни общинският консултант в Бургас.

Там обаче няма и паркинг. В РИОСВ-Бургас липсва план за настоящето изтичане на бетон и асфалт върху пясъчните формирования, само че в локалния вестник " Ало Бургас " има публикация от " Аркутино " ЕАД " Реконструкция на действителен паркинг ".

Това щеше да е страховит нов паркинг, в случай че беше в Бургас, само че това са дюни, сподели и Ивайло Мирчев във видеото.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР