Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи обвини администрацията на

...
Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи обвини администрацията на
Коментари Харесай

Аятолахът на Иран не вижда разлика между Тръмп и Байдън

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи упрекна администрацията на американския президент Джо Байдън, че е отправила същите условия като тази на предшественика му Доналд Тръмп в договарянията за възкръсване на нуклеарното съглашение, съобщи " Франс прес ".

Многостранното съглашение, което предлага на Иран освобождение от наказания в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия, беше торпилирано от решението на Тръмп да изтегли Съединени американски щати от него през 2018 година

Последният кръг договаряния сред Иран и останалите страни по съглашението за съживяването на договорката от 2015 година завърши през юни без аспект за обновяване.
 Иран нападна: Байдън насочи противозаконна опасност в диалозите с премиера на Израел
Иран нападна: Байдън насочи противозаконна опасност в диалозите с премиера на Израел

Израел желае Байдън да вземе твърда позиция в полемиките с Техеран

" Настоящата администрация на Америка не се разграничава от предходната , тъй като това, което изисква от Иран по нуклеарния въпрос, е същото нещо, което изиска Тръмп ", посочи Хаменеи в мнения, излъчени по малкия екран.

Той уточни, че администрацията на Байдън желала " същото нещо през днешния ден, то не е по-различно. ( Тръмп) го сподели по един метод, а тези (го казват) с разнообразни думи ".

" Американците в действителност нямат позор по нуклеарния въпрос и макар че се отдръпнаха от нуклеарното съглашение... в този момент приказват по метод и насочат претенции, като че ли че Иран беше този, който се отдръпна ", акцентира той, представен от формалния му уебсайт.

Хаменеи направи мненията по време на среща с новосформирания кабинет на президента Ебрахим Раиси, по време на която той призна, че публичното доверие в държавното управление е " накърнено ".

Ултраконсервативният Раиси завоюва изборите на 18 юни, помрачени от рекордно ниската изборна интензивност и отсъствието на обилни съперници.

Той наследи умерения Хасан Рохани, архитектът на политическото отваряне, което кулминира в нуклеарното съглашение сред Техеран и шестте огромни международни сили.

Година след решението на Тръмп да отдръпна Съединени американски щати от съглашението и да наложи наказания на Иран, Ислямската република отвърна, като последователно се отхвърли от множеството основни нуклеарни задължения, които беше приела според съглашението.

Шест кръга от нуклеарни договаряния сред Иран и международните сили - с непрякото присъединяване на Съединени американски щати - бяха извършени във Виена сред април и юни.

Последният кръг завърши на 20 юни, като няма избрана дата за различен.

" Зад кулисите на външната политика на Америка има вълк див звяр, който от време на време се трансформира в хитра лисица ", означи Хаменеи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР