Върховният търговски представител на ЕС заяви, че блокът няма да

...
Върховният търговски представител на ЕС заяви, че блокът няма да
Коментари Харесай

ЕС: Нямаме друг избор, освен да отговорим на американските мита

Върховният търговски представител на Европейски Съюз съобщи, че блокът няма да има различен избор, с изключение на да отвърне, откакто Вашингтон наложи мита за рекордните 7,5 милиарда $ за артикули на Европейския съюз.

 © Архив
" Съжаляваме за избора на Съединени американски щати да продължат с митата ", съобщи еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом в изказване, откакто опитите за договаряне на помирение не стигнаха до на никое място.

" Тази стъпка не ни оставя друга опция, с изключение на да следваме курса на навреме налагане на наши лични мита в тази ситуация с Боинг, където Съединени американски щати са установили нарушавания на разпоредбите на СТО ", добави тя.

 Съединени американски щати вкарва нови мита за европейските артикули Съединени американски щати вкарва нови мита за европейските артикули
От през днешния ден Съединени американски щати вкарват мита за редица артикули от Европейския съюз. Размерът на данъците е от 10 до 25% и визира артикули и услуги на обща стойност 7,5 милиарда...

Съединените щати постановиха мита за артикули за 7,5 милиарда $ на Европейския съюз в петък, макар заканите за ответни дейности. Сред засегнатите от митата са „ Еърбъс “, френските виновност и шотландското уиски.

Митата, които влязоха в действие след среднощ вашингтонско време, се появиха, откакто диалозите сред представители на Европа и Съединени американски щати не съумяха да реализират анулация.

Одобрената от СТО офанзива на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп влиза в действие, когато Вашингтон е заседнал в комерсиална война с Китай и може в допълнение да дестабилизира световната стопанска система.

Наказателните мита взимат на мушка самолети за гражданска авиация от Англия, Франция, Германия и Испания - страните, работят по „ Еърбъс “ - които в този момент ще костват с 10 % повече, когато се внасят в Съединени американски щати.

Но митата са ориентирани и към потребителски артикули като френско вино, които Тръмп даде обещание да нападна през последните месеци. Вината от Франция, Испания и Германия към този момент ще се бъдат посрещани оттатък Атлантика от 25-процентови мита.

В Европа има и друго огромно главоболие, защото Брюксел чака в средата на ноември Тръмп да извърши заканата си за налагане на наказателни мита върху вноса на коли от Стария континент. Такъв удар ще засегне най-болезнено автомобилния бранш на Германия, макар че великани в бранша имат индустриални мощности и в Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР