Върховният търговски представител на ЕС заяви, че блокът няма да

...
Върховният търговски представител на ЕС заяви, че блокът няма да
Коментари Харесай

ЕС: Нямаме друг избор, освен да отговорим на американските мита

Върховният търговски представител на Европейски Съюз съобщи, че блокът няма да има различен избор, с изключение на да отвърне, откакто Вашингтон наложи мита за рекордните 7,5 милиарда $ за артикули на Европейския съюз, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
" Съжаляваме за избора на Съединени американски щати да продължат с митата ", съобщи еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом в изказване, откакто опитите за договаряне на помирение не стигнаха до на никое място.

" Тази стъпка не ни оставя друга опция, с изключение на да следваме курса на навреме налагане на наши лични мита в тази ситуация с Боинг, където Съединени американски щати са установили нарушавания на разпоредбите на СТО ", добави тя.

Съединените щати постановиха мита за артикули за 7,5 милиарда $ на Европейския съюз в петък, макар заканите за ответни дейности. Сред засегнатите от митата са „ Еърбъс “, френските виновност и шотландското уиски.

Митата, които влязоха в действие след среднощ вашингтонско време, се появиха, откакто диалозите сред представители на Европа и Съединени американски щати не съумяха да реализират анулация.

Одобрената от СТО офанзива на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп влиза в действие, когато Вашингтон е заседнал в комерсиална война с Китай и може в допълнение да дестабилизира световната стопанска система.

Наказателните мита взимат на мушка самолети за гражданска авиация от Англия, Франция, Германия и Испания - страните, работят по „ Еърбъс “ - които в този момент ще костват с 10 % повече, когато се внасят в Съединени американски щати.

Но митата са ориентирани и към потребителски артикули като френско вино, които Тръмп даде обещание да нападна през последните месеци. Вината от Франция, Испания и Германия към този момент ще се бъдат посрещани оттатък Атлантика от 25-процентови мита.

В Европа има и друго огромно главоболие, защото Брюксел чака в средата на ноември Тръмп да извърши заканата си за налагане на наказателни мита върху вноса на коли от Стария континент. Такъв удар ще засегне най-болезнено автомобилния бранш на Германия, макар че великани в бранша имат индустриални мощности и в Съединени американски щати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР