Върховният съд в петък разреши на Айдахо да наложи забраната

...
Върховният съд в петък разреши на Айдахо да наложи забраната
Коментари Харесай

Върховният съд позволява на Айдахо да наложи забраната за аборти в спешното отделение

Върховният съд в петък позволи на Айдахо да наложи възбраната си за аборти, до момента в който обмисля дали лекарите могат законно да употребяват процедурата, с цел да стабилизират пациент.

По-долна инстанция блокира възбраната на абортите в Айдахо при незабавни болнични случаи след правосъдно дело, заведено от администрацията на Байдън, което твърди, че лекарите би трябвало да съблюдават Закона за незабавно здравно лекуване и деен труд (EMTALA).

Федералният закон от 1986 година изисква от лекарите в незабавното поделение да правят аборт, когато е належащо, като част от стабилизиращото лекуване за незабавно здравно положение.

Министерството на здравеопазването и обществените услуги на Съединени американски щати издаде насоки по отношение на закона две седмици след анулацията на Върховния съд през 2022 година на Роу против Уейд, а администрацията на Байдън съди Айдахо месец по-късно.

„ За избрани медицински незабавни случаи грижата за аборт е нужното стабилизиращо лекуване “, написа основният юрист Елизабет Прелогар в докумен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР