Върховният съд в Единбург по-рано чу как американски служители на

...
Върховният съд в Единбург по-рано чу как американски служители на
Коментари Харесай

Мъжът от Файф, който купи оръжие и извърши онлайн търсения за клането в училище в Дънблейн, е вкаран в затвора

Върховният съд в Единбург по-рано чу по какъв начин американски чиновници на реда са прихванали колета.

Когато беше хванат през януари тази година, 28-годишният споделил на полицията, че психологичното му здраве се е влошило, тъй че той проучвал по какъв начин да си откри огнестрелно оръжие, откакто почнал да се самоубива. боеприпасите, които поръчахте, бяха доста повече от нужното количество, с цел да се самоубиете. Поръчахте 100 патрона.

„ Боеприпасите, които поръчахте, бяха от характерен вид, който не беше нужен, с цел да се самоубиете.

< p> „ Това бяха бойни муниции с куха точка. Боеприпасите с куха точка са проектирани да предизвикват по-големи пострадвания от общоприетите муниции.

Времето в Обединеното кралство: Met Office издава предизвестие като дъжд още веднъж ще удари Шотландия

„ Той е планиран да се деформира при удар, увеличавайки повърхността на патрона и затова причинявайки по-големи вреди на някой, който е прострелян. “

Онлайн търсения

При предходно чуване се разбра, че инспекция на преносимия компютър на Максуел е разкрила търсения в интернет, в това число „ най-хубавият способ за самоубийство “ и „ самоубийство с огнестрелен изстрел Обединеното кралство “.

Други търсения включват „ главно учебно заведение в Глазгоу “, „ Училищното кръвопролитие в Дънблейн “ и „ по кое време се разпадат учебните заведения за Коледа 2022 година “.

Клането в Дънблейн се състоя на 13 март 1996 година, когато стрелецът Томас Хамилтън, на 43 години, влезе в главното учебно заведение в град Стърлинг и простреля 16 деца и преподавател, преди да посегне на живота си.

Лорд Ерихт означи, че доста всеобщи стрелби в учебни заведения приключват с „ килърът, обърнал револвера си против себе си “.

Съдията сподели: „ Сто патрона от този тип муниции, употребявани против възпитаници, биха били немислим смут.

„ Смятам, че представлявате сериозен риск за публичната сигурност. “

Лорд Ерихт похвали чиновниците на правоприлагащите органи на Съединени американски щати и шотландската полиция за техните дейности.

Прочетете повече от Sky News:
Какво знаем за обвинения за пукотевица в Мейн Робърт Кард?
Човек разкрива по какъв начин се е скрил от стрелеца в залата за боулинг, като се е качил в машината

Заместник-адвокатът Ричард Годард KC сподели по-рано пред съда, че револвер Glock 17 и пълнител са открити скрити в домашно електронно устройство, дружно с две кутии с амуниции.

Властите на Съединени американски щати предизвестиха шотландската полиция. Огнестрелното оръжие и боеприпасите бяха отстранени, само че устройството и празните кутии за револвера и патроните бяха оповестени.

Максуел взе пакета в къщата си в Windygates на 11 януари тази година.

< p> След това полицията нахлула на адреса и разкрила Максуел със сини латексови ръкавици с пратката в спалнята му.

Намерен е отворен преносим компютър, който съдържа pdf файл, който е управление с указания за револвер Glock. < /p>

По време на изявление безработният Максуел споделил на полицията, че през октомври предходната година психологичното му здраве се влошило и той почнал да се усеща гибелен, тъй че проучвал по какъв начин да си набави огнестрелно оръжие.

Той призна, че през декември е платил £1000 за оръжието и боеприпасите.

Видео със полов темперамент

Прокурорът господин Годард сподели: „ Той съобщи, че преди доставката на пакета към този момент не е податлив да се самоубие, само че не е направил никакви старания да анулира поръчката, защото той допусна, че защото е платил за нея, той би трябвало да я получи. "

Полицията откри също, че Максуел е запазил очевиден полов видеоклип на малолетно момиче, извършващо полови дейности и изображения на зоофилия.

Той също направи търсения в интернет, в това число „ 13-годишно момче “ и „ сладки 14-годишни деца “.

Максуел призна шест обвинявания, когато се яви пред съда последно месец.

Адвокатът на отбраната Джонатан Кроу сподели, че Максуел е млад мъж, който се нуждае от помощ.

Съдът разбра, че той е имал „ проблематично образование “ и е бил мощно повлиян от 13-годишна възраст, когато татко му посегна на живота си.

Той сподели, че Максуел спря да върви на учебно заведение, добавяйки: „ Той не се върна в междинното учебно заведение и вследствие на това пропусна множеството, в случай че не и цялото си приблизително обучение. "

" Той в никакъв случай не е посещавал лицей. Той в никакъв случай не е бил на работа.

„ Той е поддържал това доста необичайно и изолирано битие с извънредно стеснен контакт с външния свят. “

Както и петгодишната присъда в пандиза, Максуел ще бъде държан под наблюдаване четири години след освобождението. Той също беше вписан в регистъра на причинителите на полови закононарушения за седем години.

След правосъдното дело Синейдин Коринс, фискален заместник-прокурор за профилирана работа по проблеми в Кралската работа и Прокурорска фискална работа (COPFS), сподели: „ Това оръжие може да е било употребявано за опустошителни цели.

„ Но с помощта на работата на правоприлагащите органи и тясното съдействие с COPFS, този револвер беше отстранен от незаконното придвижване и в този момент обвиненият ще прекара забележителен интервал от време в затвор вследствие на незаконните му дейности. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР