Върховният съд ще се произнесе в срок по делото за

...
Върховният съд ще се произнесе в срок по делото за
Коментари Харесай

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков: Моля за снизходителност при определянето на присъдата

Върховният съд ще се произнесе в период по делото за гибелта на Милен Цветков. На предходното съвещание през април, юристите на подсъдимия Кристиан Николов показаха пред съда документ, че той е под карантина, както и заявление, че желае да участва персонално на делото.

Пред съда Николов помоли за „ благосклонност при установяване на наказването “.

Две правосъдни инстанции осъдиха Николов на 9 години затвор за това, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на телевизионния водещ. И прокуратурата, и частните обвинители, и юристите на Кристиан Николов желаят връщане на делото на Софийския апелативен съд.

Прокуратурата и частното обвиняване настояват, че качвайки се на автомобил след приложимост на опиати, шофирайки с висока скорост и пренебрегвайки аления светофар, младият мъж е умъртвил съзнателно телевизионния водещ. Затова и техните представители желаят делото да бъде върнато на Софийския апелативен съд, който да го осъди точно по този текст от Наказателния кодекс и му наложи по-тежко наказване.

Защитата отхвърля предумисъл, само че също желае връщане на делото и по-лека присъда. Самият Кристиан Николов няколко пъти призна виновността си, извини се на околните на Цветков и съобщи, че ще понесе отговорността си за случилото се.

Вижте детайлностите във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР