Върховният съд на Южна Корея постанови, че моралните и религиозните

...
Върховният съд на Южна Корея постанови, че моралните и религиозните
Коментари Харесай

В Южна Корея одобриха отказа от казарма по морални и религиозни причини

Върховният съд на Южна Корея постанови, че моралните и религиозните убеждения са основателни аргументи да се отхвърля наложителната военна работа в страната, в проблем, който визира стотици добросъвестни хора, които отхвърлят да служат в армията, оповестява " Франс прес ".

Почти 65 години след края на Корейската война, съвсем всеки физически кадърен южнокореец сред 18 и 35 години би трябвало към момента да отбие към 2 години военна работа.

Всеки, който отхвърля повиквателната за армията, нормално бива вкарван в пандиза за 18 месеца, а повече от 19 000 добросъвестно отказали военната работа са били вкарани в пандиза от 1950 година, множеството от тях от сектата " Свидетели на Йехова ".

Ала Върховният съд анулира присъдата на добросъвестно отказал, месеци след историческо определение на конституционния съд, че управляващите би трябвало да обезпечат опция на наборната военна работа.

В центъра на въпросния проблем е член на " Свидетели на Йехова ", който получил повиквателна през 2013 година, само че отказал, е бил наказан на първа инстанция и е изгубил първичното си обжалване.

" Мнозинството от съдийския състав на Върховния съд счита, че добросъвестното несъгласие е... основателна причина (за отвод от военна повинност) ", посочи ръководителят на Върховния съд на Южна Корея Ким Мионг-су.

Наказването на добросъвестно отказващи " военна тегоба на съображение религиозна религия, с други думи, независимост на съвестта, се счита за прекомерно ограничаване на свободата на съвестта на обещано лице ", добави шефът на съда.

Решението, признато с 9 гласа " за " и 4 гласа " срещу ", анулира предходно решение на Върховния съд отпреди 14 години.

34-годишният член на " Свидетели на Йехова " съобщи, че е отказал да влезе в казармата, тъй като това е срещу учението на Библията. " Библията споделя, че всеки, който вади нож, ще бъде погубен от нож ", разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР