Върховният съд на Южна Африка увеличи присъдата на Оскар Писториус

...
Върховният съд на Южна Африка увеличи присъдата на Оскар Писториус
Коментари Харесай

Присъдата на Писториус беше увеличена повече от два пъти

Върховният съд на Южна Африка усили присъдата на Оскар Писториус повече от два пъти. Първоначално звездата от параолимпийските игри получи шест години затвор за убийството на приятелката си Реева Стеенкамп, само че в този момент съдът наложи 15 години затвор, което е минимумът за ликвидиране.

Писториус към този момент е излежал част от присъдата и му остават 13 години и пет месеца затвор. Според мнението на прокуратурата предходната присъда е била " шокиращо снизходителна ".

Стеенкамп беше убита на 14 февруари 2013 година в дома на двойката в Претория. 29-годишният модел е била простреляна от Писториус с четири патрона.

Първоначално някогашният спортист беше наказан на пет години затвор за непредумишлено ликвидиране. Той излежа дейно единствено 10 месеца, а остатъкът от присъдата трябваше да изкара под домакински арест в първокласната вила на своя чичо - без проследяващо устройство и с позволение да напуща къщата, с цел да върви на работа, да прави публично потребни действия и да посещава значими фамилни събития.

Прокуратурата обаче апелира и през декември 2015 година Писториус беше приет за отговорен в преднамерено ликвидиране. След това присъдата му стана шест години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР