Върховният съд на Венецуела спря целия първичен изборен процес на

...
Върховният съд на Венецуела спря целия първичен изборен процес на
Коментари Харесай

Върховният съд на Венецуела спря първичния изборен процес на опозицията, включително резултата от него

Върховният съд на Венецуела спря целия примитивен избирателен развой на опозицията, в това число резултата от него

От РЕГИНА ГАРСИЯ КАНО Associated Press, 30 октомври 2023 година, 12:46 ч. Изборен развой, в това число резултатът от него, в последното предизвикателство от страна на държавното управление на Николас Мадуро към неговите съперници преди президентските избори през 2024 година

Съдът реши, че състезанието на опозицията от 22 октомври може да е в нарушаване на закона. Не беше незабавно ясно дали прекъсването на процедура ще докара до отменяне на първичния избор.

Асошиейтед прес не съумя незабавно да потърси обяснение от ръководителя на Националния Първоначална комисия при влизането му в кабинета на основния прокурор минути след постановяване на определението. Комисията е самостоятелен орган, образуван, с цел да провежда първичните избори на опозицията.

Мадуро и съдружниците се подиграваха и свеждаха до най-малко първичните избори през цялата година, само че те ескалираха офанзивите си след изборите надминаха упованията за присъединяване. Повече от 2,4 милиона венецуелци в страната и чужбина гласоподаваха, в това число в региони, считани в миналото за замъци на ръководещата партия.

„ Всички резултати от другите етапи на изборите развой, провеждан от „ Националната първична комисия “, се прекратява “, се споделя в решението.

Съдът подреди на уредниците да предадат всички бюлетини, протоколи и други документи, с аргумента, че самостоятелният конкурс може да е в нарушаване на закона.

Също по този начин ратифицира възбраните, наложени от държавното управление на Мадуро на трима претенденти, в това число победителката Мария Корина Мачадо, да се кандидатират за служба.

Мачадо, някогашен народен представител и дълготраен зложелател на държавното управление, беше публично разгласен за победител в първичните избори в четвъртък, откакто завоюва повече от 90% от гласовете.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР