Върховният съд на Великобритания отхвърли обжалване на компанията за споделено

...
Върховният съд на Великобритания отхвърли обжалване на компанията за споделено
Коментари Харесай

Шофьорите на Uber са работници, постанови британски съд

Върховният съд на Англия отхвърли обжалване на компанията за споделено пътешестване Uber. Американската компания апелира решение на английски арбитражен съд по трудови разногласия, че водачите на Uber би трябвало да бъдат категоризирани като служащи с достъп до минимална заплата и платена отпуска , написа " Гардиън ".

Шестима съдии единомислещо взеха решение в поддръжка отсъждането на трибунала от октомври 2016 година , което може да засегне милиони служащи в Gig стопанската система (икономика на краткосрочни контракти - Бел. ред.)
 Голяма победа за фирмите Uber и Lyft на допитване в Калифорния
Голяма победа за фирмите Uber и Lyft на допитване в Калифорния

58% са дали своят вот да се изключи

Върховният съд акцентира, че всеки опит на организации да изготвят изкуствени контракти за отбягване обезпечаването на съществена отбрана е недействителен и неупотребим.

Съдиите разкритикуваха противоречивите контракти, които Uber предлага на водачите си. Те не са уверени, че предлаганите контракти от компанията дават отговор на регулациите на транспортните управляващи в Лондон. Според тях действителността е, че с тези контракти водачите получават ниско възнаграждение, работят дълги часове и са подложени на натоварен цифров надзор.

Компанията повече не може да апелира решението.

Случаят се връща в английския арбитражен съд по трудови разногласия, който ще реши каква да е компенсацията за служащите. Адвокатска адвокатска фирма съставлява повече от 2000 служащи, свързани със случая. Те могат да получат отплата до 12 000 лири.
 Uber редуцира 400 чиновници
Uber редуцира 400 чиновници

Рестриктивната мярка визира маркетинговия отдел

От Uber настояват, че правосъдното решение се отнася за малко служащи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР