Върховният съд на Уисконсин постанови в петък, че силно подправените

...
Върховният съд на Уисконсин постанови в петък, че силно подправените
Коментари Харесай

Върховният съд на Уисконсин постановява, че съставените от Републиканската партия щатски законодателни карти са противоконституционни

Върховният съд на Уисконсин постанови в петък, че мощно подправените щатски законодателни карти на щата са противоконституционни и подреди на законодателите да изготвят нови карти преди изборите през 2024 година.

Делото за начертаните от републиканците линии, което се очерта като политическа възпламенителна точка в следения от близко суинг щат, беше първият огромен, който беше изслушан и решен от новия либерал в съда болшинство.

В решение 4-3 по идеологическа линия съдиите разпоредиха на законодателите да начертаят нови карти, само че написаха, че в случай че не съумеят да го създадат, съдът може да продължи с предварителна „ изправителен “ развой на начертаване на картата.

Идеологическият баланс на Върховния съд на Уисконсин се насочи към либералите за първи път от 15 години през април, откакто Джанет Протасевич завоюва място в съда, който беше освободен от пенсиониран закостенял арбитър.

По време на конкуренцията Протасевич подлага на критика ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР