Върховният съд на Тексас отхвърли опита да се спре законът, забраняващ грижите, потвърждаващи пола, за повечето непълнолетни

...
Върховният съд на Тексас в четвъртък отхвърли искането за спиране
Коментари Харесай

Върховният съд на Тексас в четвъртък отхвърли искането за спиране на нов закон, който ще забрани грижите, потвърждаващи пола, за повечето непълнолетни.

Законът, приет от водения от републиканците законодателен орган на щата Тексас по-рано тази година, трябва да влезе в сила в петък.

Група семейства и лекари заведоха дело по-рано това лято, за да блокират мярката. Миналата седмица окръжен съд спря влизането в сила на закона с аргумента, че нарушава правата на транссексуалните деца. Офисът на главния прокурор на Тексас обжалва пред Върховния съд на щата, който се състои изцяло от републиканци.

според CBS Texas.

Медицински експерти казаха, че хирургически процедури, потвърждаващи пола, рядко се извършват на деца.

В делото ищците твърдят, че „транссексуалните юноши в Тексас сега са изправени пред загубата на достъп до безопасно, ефективно и необходимо от медицинска гледна точка лечение, а родителите им са изправени пред загубата на способността си да ръководят медицинското лечение на децата си."

Върховният съд на щата не даде обяснение за решението си.

Тексас е един от повече от 20 щата, които наскоро приеха закони за забрана на грижите, потвърждаващи пола, въпреки че не всички са влезли в сила, според Асошиейтед прес. Тексас е най-населеният щат сред тези, които въвеждат подобни забрани.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР