Върховният съд на щата Уисконсин отхвърли иска на президента Доналд

...
Върховният съд на щата Уисконсин отхвърли иска на президента Доналд
Коментари Харесай

Върховният съд на Уисконсин отхвърли опита на Тръмп да оспори изборните резултати в щата

Върховният съд на щата Уисконсин отхвърли желае на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, с който той оспорваше загубата си от своя противник в президентските избори Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

С това завърши и опитът на президента на обърне нещата в този щат в своя изгода, оповестява Българска телеграфна агенция.

Решението на съда пристигна единствено час преди Избирателната гилдия да се събере, с цел да подаде 10-те щатски електорски гласа за Байдън. То бе взето, откакто в събота съдът изслуша причините по желае, броени часове откакто локален федерален арбитър в Уисконсин отхвърли различен сходен иск на Тръмп, който негова адвокатка апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати.

Президентът искаше да бъдат оповестени за невалидни над 221 000 гласа в двата изборни окръга Дейн и Милуоки, подадени персонално при ранно гласоподаване с аргумента, че тези гласоподаватели не са поискали бюлетините си документално по верен метод. Двата окръга са замъци на демократите.

Байдън завоюва Уисконсин с към 20 600 гласа - разлика от 0,6 процентни пункта сред двамата кандидати. Тя се резервира и при повторното броене на гласовете в двата окръга. Интересно е, че Тръмп не оспори гласове, подадени по сходен метод в окръзите, в които той завоюва в същия щат.

Върховният съд на щата не почете неговите причини и това стана следващото проваляне за президента в поредност от щати, в които той оспорваше загубата си от Байдън.

В петък Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли иск от управляващите в Тексас - мощно републикански щат, който оспорваше успеха на Байдън с аргумента, че би трябвало да бъдат оповестени за невалидни милиони бюлетини в четири от така наречен "колебаещи се " щати, измежду които и Уисконсин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР