Върховният съд на щата Уисконсин днес отказа да разгледа иска

...
Върховният съд на щата Уисконсин днес отказа да разгледа иска
Коментари Харесай

Върховният съд на щата Уисконсин отказа да разгледа иска на Тръмп, оспорващ резултатите от изборите

Върховният съд на щата Уисконсин през днешния ден отхвърли да прегледа желае на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, посредством който се прави опит да се оспори изборната му загуба от демократа Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в този основен щат.

Съдът съобщи, че казусът би трябвало първо да мине през съдилища от по-нисша инстанция, заяви Българска телеграфна агенция.

Това правно проваляне е следващото от поредност неудачи в заведените от Тръмп след изборите каузи. Съдиите в голям брой оспорвани щати отклониха исковете му за изборни измами и нередности.



Тръмп изиска от Върховния съд на щата Уисконсин да разгласи за недействителни повече от 221 000 бюлетини в двата най-големи, клонящи към демократите окръга в щата, потвърждавайки, че има нередности в метода, по който са били преброени гласовете, дадени по пощата.

Неговият иск повтаря изказванията, отхвърлени по-рано от изборни чиновници в тези окръзи по време на повторното броене, което съвсем не повлия на преднината, осигурила успеха на Байдън там с към 20 700 гласа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР