Върховният съд на САЩ върна обратно смъртната присъда на атентатора

...
Върховният съд на САЩ върна обратно смъртната присъда на атентатора
Коментари Харесай

Върнаха смъртната присъда на атентатора от Бостън

Върховният съд на Съединени американски щати върна назад смъртната присъда на атентатора Джохар Царнаев , осведоми Алджазира. Той беше наказан на гибел през 2013 година за присъединяване си в атентата на Бостънския маратон, който умъртви трима души и рани други 260.

През 2020 година смъртната му присъда бе анулирана, Това решение бе обжалвано.

С 6-3 гласа решението да се върне първичната смъртна присъда бе признато .

Джохар Царнаев извърши извънредно закононарушение. Шестата корекция на Конституцията му подсигурява обективен развой и той получи подобен, безапелационни са съдиите.

Президентът Джо Байдън е заречен да работи за анулацията на смъртното наказване на федерално равнище, като то се размени с доживотна присъда без право на подмяна.

Според юристите на Царнаев той е имал второстепенна роля в атентата, осъществен от неговия брат. През 2015 година той бе наказан по всичките 30 обвинявания и получи смъртна присъда. По време на мандата на Тръмп обаче бе натрапен мораториум върху осъществяването на смъртното наказване.

През 2013 година братята Царнаеви взривиха две бомби по времето на маратона в Бостън , а по-късно убиха и служител на реда. По-големият брат Тамерлан почина при престрелка с органите на реда.
 Връщат смъртната присъда на атентатора от Бостън?
Връщат смъртната присъда на атентатора от Бостън?

Миналата година наказването бе сменено с пожизнен затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР